Congresul PSD aproape că bate la ușă, social democrații având mare nevoie de o conducere desemnată prin vot democratic. Așa că președintele interimar anunță că sunt discuții în partid pentru a se stabili modalitatea în care se poate efectua acest Congres, dată fiind amenințarea coronavirusului, care a și dus la amânarea întâlnirii stabilite inițial luna trecută.

Am discutat cu colegii în partid și aceștia au optat să avem, totuși un congres. În cazul în care ia amploare moderată criza coronavirusului, vom face videocongres. Suntem deschiși să încercăm lucruri noi. Încercăm să schimbăm și anumite metehne”, a explicat Marcel Ciolacu într-un interviu acordat DC News.

Congresul PSD a fost amânat în februarie, după ce în România a fost confirmat primul caz de pacient confirmat cu noul coronavirus. La acea dată, formațiunea a anunțat că social democrații nu se vor mai întâlni pe 29 februarie printr-un comunicat de presă.

Având în vedere confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19 pe teritoriul României, precum și faptul că o parte însemnată a delegaților la congresul PSD (președinți de Consilii Județene, primari, consilieri locali și județeni, precum și alți reprezentanți ai autorităților locale) sunt implicați în gestionarea pe plan local a măsurilor ce se impun pentru prevenirea răspândirii infectării cu COVID-19, conducerea interimară a PSD a decis amânarea Congresului planificat pentru sâmbătă, 29 februarie.

Considerăm că toți cei care sunt implicați la nivel local, în gestionarea amenințării cu care se confruntă România, trebuie să se ocupe acum de siguranța și sănătatea oamenilor, orice alte activități nefiind o prioritate. Totodată, decizia de amânare a Congresului a avut în vedere și recomandările specialiștilor din domeniul medical, potrivit cărora adunările care implică un număr atât de mare de participanți, din toate zonele țării, nu sunt indicate în situația dată. Este un gest de responsabilitate care ne-am dori să fie preluat de întreaga clasă politică. Prioritari sunt oamenii, nu activitățile sau luptele politice”.

Articolul precedentNiculae Bădălău, critic la adresa prefectului liberal din județul pe care îl reprezintă în Senat: „Unii edili iau în calcul chiar formularea de plângeri penale”
Articolul următorSorina Pintea a scăpat de cătușe. Instanța a dispus ca fostul ministru al Sănătății să fie cercetată sub control judiciar