Un consilier juridic care lucrează în cadrul SC Urbana SA, societatea din Sibiu care are în grijă inclusiv atribuirea de locuințe sociale, a fost prins cu o mită de 6.000 de lei.

Acesta a fost reținut ieri pentru luare de mită și trafic de influență, astăzi fiind pusă în mişcare acţiunea penală, în cauză urmând a fi dispuse măsuri preventive.

Ancheta a demarat ieri, când persoana căreia consilierul juridic i-a solicitat bani a sesizat organele de cercetare penală din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu. Ulterior a fost organizat flagrantul, iar suma de 6.000 de lei a fost ridicată de la inculpat de către organele de urmărire penală.

Din ce se arată într-un comunicat, consilierul juridic ar fi fost cel care ar fi insistat pe lângă persoana care l-a denunțat să îi remită banii:

În cursul anului 2019, o persoană, denunțătoare în cauză, a depus un dosar în vederea atribuirii unei locuințe sociale la SC Urbana SA Sibiu. Ulterior, în data de 02.11.2021, aceasta a fost contactată, prin intermediul aplicației de WhatsApp, de către un bărbat, consilier juridic în cadrul societății menționate, sub pretextul completării acestui dosar.

Denunțătoarea s-a conformat solicitării funcționarului public și s-a întâlnit cu acesta, inițial, în data de 02.11.2021 și, apoi, în data de 03.11.2021, in cadrul discuţiilor purtate, consilierul juridic a precizat că, în schimbul sumei de 200 de euro primită cu titlu de mită, ar putea să își exercite atribuțiile sale de serviciu în legătură cu atribuirea unor locuințe sociale astfel încât să o favorizeze în acest sens.

Ulterior, consilierul juridic a mai solicitat plata sumei de 1.000 de euro, cu titlu de preț al influenței, asigurând-o pe denunțătoare că, în schimbul acestei sume de bani, va interveni pe lângă ceilalți doi funcționari din cadrul Urbana S.A. Sibiu care fac parte din comisia de atribuire a locuințelor sociale din municipiul Sibiu, care i-ar fi cunoscuți lui și pe care i-ar determina să o favorizeze pe aceasta.

În ziua de 04.11.2021, în jurul orelor 16.00, consilierul juridic s-a întâlnit în proximitatea intersecţiei străzilor Mihai Viteazu şi Nicolae Iorga din municipiul Sibiu, cu denunțătoarea (aceasta din urmă având calitatea de colaborator cu identitate reală) şi a invitat-o în interiorul autovehiculului său, după care au plecat spre zona Pieţei Cibin din municipiul Sibiu.

În momentul în care au ajuns în proximitatea acestei piețe, potrivit înţelegerii anterioare, suspectul a primit de la denunțătoare suma totală de 6000 de lei pe care o pretinsese anterior cu titlu de mită, în schimbul traficării influenței pe lângă colegii săi în scopul menționat”.

Articolul precedentMS: 14.000 de doze de vaccin anti-HPV, distribuite la DSP-urile din țară
Articolul următorBăsescu, amânare de trei luni în dosarul „Petrov”