Cătălin George Șerban a decis să se retragă din magistratură, prin pensionare. Avea o plângere pe rol la Inspecția Judiciară, în care fostele colege de la Tribunalul Călărași menționau că au fost amenințate, hărțuite chiar sexual(n.r. fotografia de mai sus face parte dintr-un dosar de cercetare disciplinară). Fostul magistrat nu a primit până la acest moment vreo sancțiune. A devenit secretar de stat în Ministerul Justiției. Joi, 4 noiembrie, decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.
George Șerban a fost delegat la Consiliul Superior al Magistraturii, în funcția de secretar de general adjunct.
Cine este George Cătălin Șerban, cel mai bogat secretar de stat în Ministerul Justiției
Judecătorul George Șerban a fost președinte al Tribunalui Călărași. Despre el, presa locală a mai scris că a fost numit avocat fără a urma procedura legală și a fost surprins într-o ipostază total suspectă. Concret, este suspecat că a avut o vedere cu un avocat, pentru a-l ajuta într-un dosar pe care îl avea de soluționat. Filmulețul postat de site-ul medicalarași.ro este, în prezent, anexa unui dosar întocmit de Serviciul de Investigare a Infracțiunilor de Justiție( n.r SIIJ). Deși circulă în spațiul public, Inspecția Judiciară tace mâlc.
Fosta judecătoare Nicoleta Dumitru mărturisea la Înalta Curte de Casație și Justiție, în cadrul unui proces, că a fost amenințată de secretarul CSM, George Șerban. El a devenit furios , deoarece magistrata avizase mandate de interceptare care îi vizau pe apropiații săi, relatează sursa citată.
Potrivit ultimei declarații de avere postată pe site-ul ANI, fostul magistrat, George Șerban, nu deține autoturisme, însă, în perioada 2018-2019 a avut un salt financiar cum nici un alt magistrat nu l-a înregistrat. A achiziționat copiilor, abia ajunși la majorat, trei apartamente în București, de trei, respectiv două camere.
Avere impresionantă. Alt magistrat nu a putut obține astfel de venituri
În ceea ce privește veniturile și acestea par fabuloase în aceeași perioadă: 2018-2019, perioadă în care a fost surprins alături de un avocat din Călărași, pe întuneric, cu acte dintr-un dosar despre care se crede că l-ar fi judecat. Inspecția Judiciară încă nu a transmis, dacă cei doi au făcut schimb de informații ori s-au ajutat reciproc în dosare, lucru interzis, atât pentru avocați, cât și pentru judecători. Conform documentului public, înregistrează depozite bancare la mai multe bănci, iar sumele depuse variază între 190 000 și 800 000 doar în intervalul 2018-2019.
Cea mai „bună” procuroare. FOTO
Constanța are, de câteva zile, un nou prim procuror-adjunct. Este vorba despre o Cristina Pitrop(foto-profil Facebook) care a devenit procuror definitiv abia în 2017. A fost numită de CSM în această funcție, pentru o perioadă de 6 luni, nu a dat vreun concurs pentru ocuparea acestui post.
În urmă cu câteva zile a avut grijă să scrie pe toate rețelele de socializare că a „fost promovată” în această funcție. A postat mai multe fotografii discutabile în ceea ce privește doza de rezervă și de decență, aspecte de care trebuie să țină cont din momentul în care pășesc pe holul Facultății de Drept, nu mai spunem de Institutul Național al Magistraturii.
Ziarul de Investigații nu comentează atitudinea domnișoarei prim-procuror, arătată în fotografii, ci ne lăsăm cititorii, unii dintre ei magistrați onorabili, să concluzioneze: câtă autoritate inspiră domnișoara Pitrop unui inculpat la audiere. Jurnalista Floriana Jucan a încercat să afle ce dosare penale importante a instrumentat, însă, domnișoara prim-procuror i-a închis telefonul în nas.
Nu se face așa ceva, stimată domnișoară prim-procuror! (foto-florianajucan.ro)La Facultatea de Drept ați învățat(?) să argumentați politicos orice speță(…)
„Am sunat-o pe Beatrice Pitrop pentru a îi cere un CV, pentru a o întreba care sunt dosarele importante instrumentate de-a lungul carierei sale și ce obiective profesionale are din noua funcție pe care o deține începând de ieri. Ne-a închis telefonul și ne-a spus „N-am niciun punct de vedere”, doar când a auzit cine sunt, înainte de-a apuca să formulez vreo întrebare”, a relatat jurnalista Floriana Jucan.
Potrivit ultimei declarații de avere, Beatrice Pitrop deține trei apartamente în județul Constanța și două autoturisme.