Sursa: Facebook

În plină criză energetică, un membru PNL Brăila, fost secretar de stat în Ministerul Muncii, și-a dat demisia din partid pe fondul unui scandal în care numele său este legat de un dosar penal de furt de energie electrică.

Totul a pornit luni și, chiar dacă cel în cauză, Cătălin Boboc pe numele său, a negat că ar fi comis vreo faptă „reprobabilă”, aseară a anunțat că, de bună voie și nesilit de nimeni, părăsește pe moment PNL.

În paralel, potrivit ziarelor locale, a fost deschisă o anchetă, totul plecând de la o sesizare a unui angajat din cadrul S.D.E.E Muntenia Nord- Sucursala Brăila, conform căreia a descoperit un contor branșat ilegal, aflat sub tensiune.

Pentru a nu politiza o situație personală care va fi lămurită, și pentru a nu crea în vreun fel presiune, am decis să îmi dau demisia din funcția de membru al Partidului Național Liberal. Consider că este cel mai decent gest politic pe care îl pot face astfel încât imaginea partidului să nu fie afectată de acuzațiile care mi-au fost aduse.

Varianta autosuspendării nu există într-un astfel de caz, prin urmare demisia este singura soluție, până la clarificarea situației. Voi reveni cu toate explicațiile și documentele necesare după ce voi face toate demersurile pentru a-mi demonstra nevinovăția.

Am fost și sunt un om de partid, le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru colaborare, din 2003 și până acum. Îi asigur de buna mea credință și cred că ne vom reauzi!”, a scris Cătălin Boboc pe Facebook.


Anterior, acesta susținuse totuși că este nevinovat, ba chiar a postat pe Facebook o fotografie cu avizul tehnic de racordare pentru imobilul în care acesta arăta că nici nu locuiește. Cu toate acestea, Poliția ar fi constatat că din martie 2008 nu a mai existat contract cu Electrica Furnizare, contorul era sub tensiune, cu index 9999 și consumul de curent nu ar fi fost plătit.

Vreau să fac o precizare cu privire la presupuse acuzații care mi se aduc astăzi, în presă, cel mai probabil pe seama unei rivalități politice. Acuzațiile sunt false, nu este vorba de niciun furt!
Menționez că la imobilul de pe strada menționată, la care locuiește mama mea, am documente care pot dovedi asta și pe care le și atașez. Mai exact, iată avizul tehic de racordare la rețeaua de energie electrică!”, scria Boboc.


De menționat că Boboc a fost chiar prefect în Brăila, ba chiar și senator în legislatura 2012-2016, a condus PNL Brăila ca președinte, iar la ultimele alegeri interne liberale a fost desemnat Președintele Comisiei Naționale pentru Statut și Regulamente în Biroul Executiv al PNL.

Articolul precedentBlue Air, „factură” de peste 10 milioane de lei de la ANPC, pentru cursele anulate din 15 iunie și până în prezent
Articolul următorParteneriat ”derutant”: Coca-Cola, unul dintre cei mai mari poulatori din lume, va sponsoriza conferința ONU privind schimbările climatice