Consiliul superior al Magistraturii ar o listă lungă de piese și mobilier, dar și echipamente electronice, care urmează a fi casate.

Și, pentru că, nu-i așa, e „păcat de ele”, a publicat pe site-ul propriu un anunț potrivit căruia bunurile în discuție pot fi transmise fără plată instituțiilor publice care le doresc.

Avem și cadru legal pentru aceasta, două hotărâri de guvern din anii 90 – HG nr. 841/1995 și HG nr. 966/1998. Iar ambele spun, în mare că se poate face transmiterea, fără plată, de la o instituţie publică la o altă instituţie publică a bunurilor care nu mai sunt necesare instituţiei care le are în administrare, dar care pot fi folosite în continuare.

Și, din anunțul CSM, este greu de spus cât de funcționale sunt bunurile oferite gratis. În total, pe inventarul publicat sunt 36 de bunuri, toate achiziționate la momentul lor de glorie – 2016 – cu bani de la bugetul de stat.

Printre acestea, un calculator de birou 14 Digit Canon, care are „tastatură uzată, erori de calcul”, un frigider Zanussi cu „motor ars, compresor defect”, un cărucior cu două poziții, care are „ax rupt, cauciucuri tăiate” și un calorifer electric cu ulei 3 elemenți „sparți, scurgere ulei”.

Sunt și piese de mobilier pe listă – 10 dulapuri înalte, cu 2 uși și 4 polițe, care sunt însă au „elemente de susținere deteriorate, sisteme de prindere ale elementelor componente defecte”, plus 11 scaune vizitatori – nu de oricare, ci manageriale, însă având toate „picioare desprinse din sudură, deformate, învelișul pătat, ros, rupt, rărit, pătat”.

Ultimele piese sunt alte 11 scaune ergonomice, având aceleași defecte. Însă, dacă sunt doritori, arată CSM, „instituțiile publice interesate (…) vor solicita în scris transmiterea fără plată a acestora, în termen de 30 de zile de la apariția anunțului”. Iar anunțul a fost publicat pe site pe 29 august. Practic, ar mai fi timp de gândire.

Articolul precedentTrece România la euro? Ministrul Boloș crede că avem nevoie de răbdare
Articolul următorProfesorul Bulai, arestat pentru agresiune sexuală