Foto: Digi24
Foto: Digi24

E prea puţin pentru Klaus Iohannis funcţia de comisar european”, a spus Rareş Bogdan ieri la Antena 3, dat fiind faptul că președintelui statului i se termină mandatul și ar cam avea nevoie de un alt job.

Iar despre ce poziţie ar putea prelua şeful statului, prim-vicepreședintele PNL a arătat că trebuie urmărite evoluţiile în perioada următoare, preconizările sale fiind legate de faptul că Iohannis, ca un viitor ex-președinte, merită o poziție similară.

Și, cum Rareș Bogdan știe despre tot și toate, a atenționat că acum „e votat doar preşedintele Comisiei şi preşedintele Parlamentului”, însă „Comisia are câteva poziţii foarte importante, două dintre ele complet noi”.

Iar pe una ar putea fi „scris” numele lui Iohannis, a lăsat a se înțelege Rareș Bogdan: „Există două poziţii foarte importante, poziţia de nou ministru al Apărării, comisarul pe Apărare care va fi şi vicepreşedinte al Comisiei, o poziţie foarte importantă în contextul regional actual pentru Europa şi poziţia de Înalt reprezentant pentru Ucraina, care chiar dacă nu trece prin pricesul de audiere, intră în Comisie, fără poziţie executivă dar cu rol de vicepreşedinte, având rol pe parte de buget, de fonduri pentru Ucraina”.

De altfel, reprezentanții PNL și formațiunea în ansamblul său sunt singurii de încredere, a mai precizat același Rareș Bogdan. Și, firește, unicul prezidențiabil de „succes” este Nicolae Ciucă. Îl știți, ostașul în slujba țării.

În perspectiva alegerilor prezidenţiale, este absolut firesc ca noi să facem un front de dreapta, o largă coaliţie de dreapta în spatele candidatului nostru, având în vedere că sunt trei mari bazine electorale. (…)

Lucrurile sunt simple, poţi să faci o majoritate stabilă, nu la un vot sau două, pentru a face reformele necesare, faci majoritatea cu cei care îţi îmbrăţişează programul şi proiectul. După 35 de ani, România are nevoie de nişte reforme profunde. (…)

Suntem singurii care pot face asta. Putem guverna şi cu stânga, putem guverna şi cu dreapta”, a apreciat Rareș Bogdan.

Articolul precedentPRM anunță crearea Alianței Naționale România Mare: „Actualele partide parlamentare s-au depărtat cu totul de la linia interesului național”
Articolul următorAna Birchall vrea președinte. De țară