Sursa: Facebook

Dată fiind apropierea alegerilor prezidențiale și parlamentare, alegătorii sunt „îmbiați” cu un nou „grup de inițiativă”.

Așa se prezintă cea mai nouă alianță, strânsă în jurul Partidului România Mare – Alianța Națională România Mare, care promite să renască „spiritul Vatra Românească”.

Lucrurile sunt serioase, sunt cumva asigurați alegătorii, protocolul de constituire a Alianței Naționale România Mare, „dirijat” de PRM, fiind semnat duminică, 4 august.

Iar semnarea protocolului a fost promovată inclusiv pe Facebook, acolo unde a fost creat un eveniment: „Un grup însemnat de partide cu spirit patriotic vor semna pe data de 04.aug. 2024 ora 12.00, la CCIR Business Center, Bulevardul Octavian Goga 2, București, un acord de colaborare pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din acest an”.

Ceea ce s-ar fi și întâmplat, iar președintele coordonator al alianței a fost anunțat în persoana lui Dorel Onaca. Acesta a fost deputat român în legislatura 1996 – 2000 ales în județul Arad din partea PDSR, iar ulterior vicepreședinte al PRM, poziție din care a demisionat pe 20 iunie 2005.

Onaca a fost senator PRM în legislaturile 2000 – 2004 și 2004 – 2008, dar din iunie 2005 a devenit senator independent. Totodată, Onaca a fost consilier al lui Traian Băsescu, propus de PRM, iar anul acesta, după ce a fost ales președinte executiv al formațiunii, și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei.

Cât despre noua Alianță, potrivit aktual24.ro, Onaca a precizat că urmează o evaluare „politică și sociologică” a candidaților la alegerile parlamentare și prezidențiale, fiind date și exemple: în cursa pentru Cotroceni chiar el, dar și Gheorghe Funar, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, George Simion, Mircea Geoană, Cozmin Gușă și Cristian Diaconescu.

Până una alta, a fost anunțată și o convenție națională de constituire a Alianței – pe 25 august, la Palatul Parlamentului, când vor fi prezentați candidații susținuți de coaliție.

Suntem un grup de inițiativă alcătuit din membri sau simpatizanți ai partidelor adevăraților patrioți și pornim de la constatarea că actualele partide parlamentare s-au depărtat cu totul de la linia interesului național, direcție promovată constant de Vatra Românească încă de la înființarea sa, în februarie 1990. (…)

Considerăm că, față de situația grea, disperată, în care se află societatea românească, singura soluție este ca programul elaborat de Vatra Românească să fie însușit și promovat de o Alianță Politică. Avem nevoie de o Alianță dedicată idealurilor și preocupărilor care au legitimat Vatra Românească în viața publică, motiv pentru am decis înființarea Alianței Naționale România Mare, sub cupola Partidului România Mare.

Prin Alianța Națională România Mare ne propunem să oferim un spațiu de afirmare publică pentru acei oameni serioși, onești, competenți, onorabili, care nu-și găsesc locul în alte partide. Acei oameni, de mare moralitate și autentici patrioți, competenți și muncitori, sunt mulți în România, dar ei sunt evitați ori marginalizați de partidele noastre parlamentare care au fost parazitate în structurile de conducere de incompetenți disperați să se pricopsească din avutul public!

Îi chemăm alături de noi pe toți cei ce știu ce este frica de Dumnezeu, cunosc teama de a greși și de a nedreptăți vreun semen, se feresc să dobândească o răsplată necuvenită, nemuncită. Există astfel de oameni, onești și competenți, iar numărul lor este foarte mare”, se arată în protocolului Alianței.

Articolul precedentApa potabilă este sistată în Cartierul Poarta 6 din Constanța
Articolul următorRareș Bogdan, despre viitorul job al președintelui României: „E prea puţin pentru Klaus Iohannis funcţia de comisar european”