iohannis buget iohannis ordonanta 7 iohannis buget

După consultările de la Cotroceni, Klaus Iohannis a explicat presei concluziile discuțiilor cu partidele. Președintele a subliniat că va urma pașii pentru transpunerea în legislație a rezultatelor Referendumului, însă nu a avansat niciun termen. Totodată, Iohannis consideră că este nevoie de mai multe modificări. Concluzia ar fi că încă se lucrează, iar un prim pas este semnarea de către toți actorii politici a unui pact.

Prezența masivă la Referendum și votul covârșitor pentru DA arată că românii nu au votat strict numai pentru aceste întrebari. Aceste răspunsuri ferme trebuie transformate în legislație. Politicienii trebuie să implementeze rezultatul votului, trebuie creată legislația. În realitate acesta este rezultatul de bază, însă trebuie să mergem mai departe și să înțelegem importanța politică a acestui vot”, a spus președintele.

Acesta a subliniat că PSD și ALDE sunt două partide „sancționate drastic de electorat. România e o țară proeuropeană, românii sunt o națiune proeuropeană și politicienii trebuie să tragă concluzii. Nu am ajuns din greșeală în Uniunea Europeană, noi românii am dorit asta. Vrem să fim aici, vrem să fim un stat de drept, cu o justiție independentă, legi bune în domeniul justiției, suntem de acord cu Referendumul pentru justiție.

Reprezentanții partidelor și-au spus părerea. (la consultări – n.r.). Majoritatea, marea majoriate, sunt de acord că rezultatul acestui referendum trebuie implementat așa cum a votat poporul. Pentru a valorifica cum se cuvine acest vot și consultările, am decis să invit partidele politice parlamentare, să votăm un acord politic național pentru consolidarea parcursului european al României. Acordul va fi trimis imediat partidelor și va fi pus la dispoziția publicului interesat. Aștept în câteva zile un răspuns afirmativ la invitația mea de a semna acest acord”.

Articolul precedentMihai Fifor îi ia locul Liei Olguța Vasilescu
Articolul următorPrimari trimiși în judecată pentru fraudarea fondurilor europene. Unul dintre ei s-a ales cu poprire pe conturi