Ilie Nastase condamnat

Ilie Năstase se declară împotriva intervenției militare a Rusiei în Ucraina. Fostul mare jucător de tenis, general în armata română, consideră că România nu trebuie să se implice în acest conflict. Fostul lider ATP consideră că România nu ar trebui să îi ajute pe ucraineni cu arme, deoarece armata română nu ar fi pregătită pentru un război cu Rusia.

Ilie Năstase: Condamn Rusia pentru războiul ăsta

„Nu este războiul meu, al României. Cineva a spus că nu e pregătită armata română de război. E pregătită, dar nu pentru un război cu Rusia, ci cu o țară mică.

De ce vorbim noi mai mult decât Ungaria? De ce ne dăm noi mari? Acum şase luni Ucraina spunea că nu recunoaște limba română în rândul românilor din Ucraina. Ştiaţi că a fost împotriva noastră să intrăm în NATO?

Condamn Rusia pentru războiul ăsta, dar nu sunt de acord ca noi să ne băgăm în faţă acolo, să ne ducem peste băiatul ală, care a fost actor. Suntem şi noi cineva.

Aţi văzut câte miliarde a primit Ucraina? Noi ce am primit de la SUA? Nu am primit nimic. A trebuit să ne plătim și rachetele. Suntem foarte importanţi în NATO, suntem cei mai importanţi după SUA”, a declarat Ilie Năstase.

Ilie Năstase a fost înaintat în gradul de general-maior (cu 2 stele) în retragere în Ministerul Apărării, printr-un decret prezidențial din data de 1 decembrie 2008.

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a decorat pe Ilie Năstase cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor, în 19 iulie 2016.

Ilie Năstase, în vârstă de 75 de ani, este un jucător profesionist de tenis de câmp retras din activitate. A fost unul dintre cei mai importanți jucători de tenis ai anilor 1970, fiind numărul unu mondial de două ori, în 1972 și 1973. Din cele 83 de titluri câștigate, numai 58 au fost înregistrate de Asociația Jucătorilor de Tenis Profesioniști (ATP). În 2005, „TENNIS Magazine” l-a plasat pe locul 28 în lista celor „40 cei mai mari jucători de tenis din ultimii 40 de ani”. A fost desemnat de patru ori „Cel mai bun sportiv român al anului” (în 1969, 1972, 1973 și 1974). La 12 februarie 2008, după aproape 11 ani la șefia Federației Române de Tenis, a demisionat din funcția de președinte al Federației, declarându-se „învins de justiția și de presă din România.

CNA cere sprijin din partea televiziunilor pentru promovarea recensământului

Articolul precedentRobert Negoiță, anchetat penal în dosarul privind accidentul mortal de muncă de pe șantierul de la Biblioteca Națională
Articolul următorRoșiile românești din județul Olt, vândute de fermieri cu prețuri cuprinse între 12 și 14 lei kilogramul