Fostul ministru al Justitiei critică în termeni duri activitatea Curtii Constituționale, prin raportare la decizia Curtii Europene a Drepturilor Omului vizavi de demiterea Laurei Codruta Kovesi. Dupa cum singura recunoaste, Ana Birchall nu a citit decizia in amanunt, insa pe moment, din informatiile existente, da un verdict: judecatorii CCR care au girat parerea lui Tudorel Toader privind demiterea procurorului sef al DNA ar trebui sa isi dea demisia… de onoare. Dar ce mai este onoarea in ziua de azi?

Decizia CEDO de astazi este o palma rusinoasa pentru CCR afectand grav credibilitatea Curtii Constitutionale a Romaniei. Este si un cartonas rosu devastator pentru presedintele CCR domnul Valer Dorneanu si judecatorii care au votat si au sustinut aceasta decizie care tine mai degraba de jocuri politice si nicidecum de lege si Constitutie! Solicit ca toti cei care au sustinut si au votat pentru aceasta decizie: Dorneanu (fiind si raportor), Varga, Pivniceru sa isi dea demisia de onoare cu scuzele cuvenite romanilor.

Aceleasi scuze le datoreaza si domnul Lazaroiu care a sustinut si votat pentru decizia CCR. Este singurul gest care poate sterge rusinea abatuta asupra CCR. Aceasta decizie este o palma foarte grea si tot atat de rusinoasa si pentru fostul ministru al justitiei, domnul Tudorel Toader care a mai fost si judecator CCR peste 10 ani. Consider ca si domnul Tudorel Toader ar trebui sa isi dea demisia de onoare cu scuzele pe care le datoreaza romanilor si sistemului judiciar!

Din decizia CEDO rezulta clar ca Raportul domnului Tudorel Toader si decizia CCR au reprezentat o ingerinta grava in cariera unui procuror!
Revin cu analiza detaliata a acestei decizii
”, a scris Ana Birchall pe pagina sa de Facebook.

Articolul precedentKovesi a câștigat la CEDO: prin decizia de demitere de la DNA i s-a încălcat dreptul la liberă exprimare a unei opinii profesionale, precum și dreptul la Justiție
Articolul următorBomba Kovesi: Ministerul Justiției nu îl mai vrea pe Tudorel Toader în Comisia de la Veneția