Cornel Ionică va fi în continuare primar al Piteștiului, grație unei prime decizii favorabile a instanței. Acesta fusese demis pe 19 martie, ca urmare a faptului că a pierdut procesul prin care contesta raportul de incompatibilitate întocmit de ANI. Primarul PSD a introdus acțiune pentru a-și păstra totuși postul, a doua zi după ce Prefectura Argeș emisese ordinul prin care se constată încetarea de drept înainte de termen a mandatului de primar. Astăzi, Tribunalul Argeș a decis că Ionică se poate întoarce, vremelnic, pe funcție. „Admite cererea. Suspendă executarea Ordinului Prefectului nr. 87/19.03.2019, până la soluţionarea definitivă a acţiunii în anulare. Cu recurs în 5 zile de la comunicare”, se arată în hotărârea instanței.

Cornel Ionică solicitase Tribunalului Argeş anularea ordinului, repunerea în situaţia anterioară, dar și „plata drepturilor salariale cuvenite începând cu data emiterii ordinului şi până la reluarea funcţiei de primar”. Procesul pe fond nu a primit încă termen.

Prefectura Argeș avea la baza ordinului de demitere raportul de evaluare al ANI. Tot în martie, dar 2016, ANI spunea despre acesta că „în perioada exercitării mandatului 2008-2012, a participat la deliberarea și adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Pitești din data de 24 septembrie 2009 având ca obiect validarea unor protocoale încheiate între Centrul Cultural al municipiului Pitești cu societăți comerciale la care ginerele său, este asociat și administrator (prin validarea protocoalelor, societățile comerciale au beneficiat de folosința unor spații puse la dispoziție de Centrul Cultural).

De asemenea, acesta a participat la deliberarea și adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local al municipiului Pitești din data de 08 iulie 2010 în baza căreia a fost încheiat un contract de asociere între Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului municipiului Pitești și S.C. D&D GENERAL INVEST S.R.L., societate comercială la care ginerele său este asociat unic și administrator (prin încheierea contractului de asociere, societatea comercială a beneficiat de folosința unor suprafețe de teren aparținând domeniului public în vederea exploatării neîngrădite pentru publicitate)”.

Articolul precedentAugustin Lazăr asigură că nu a dispus ca vreun condamnat să fie sancționat disciplinar. „Drama unor foști deținuți politici este folosită de persoane interesate pentru denigrarea mea”
Articolul următorAsociaţia 15 Noiembrie 1987 despre Augustin Lazăr: acţiunea actualului procuror general -neîndoielnic, în mod direct şi nemijlocit una de poliţie politică