Liderul PSD Marcel Ciolacu a vorbit din nou despre stabilitatea oferită de partidul pe care îl conduce de când a preluat o parte din guvernare.

S-a întâmplat aseară, la Antena 3, unde Ciolacu a răspuns și întrebărilor legate de alte posibile alianțe. Pe scurt, Marcel Ciolacu vede viitorul doar împreună cu PNL, subliniind că „este un proiect politic poate inedit, dar un proiect politic corect” și că „România are nevoie de stabilitate politică”.

Nu vad o altă construcţie politică pentru anul 2025. E normal că sunt cele două partide mari care au fost rivale dintotdeauna în România. PSD a luat decizia când toată lumea fugea de la guvernare. Toată lumea şi-ar fi dorit să rămână PNL singur la guvernare, poate în guvern minoritar şi era praf şi PNL şi România că era un concurs de populism. (…)

Şi vă spun cu toată sinceritatea că îmi pare bine că am luat această decizie, împreună cu colegii mei şi se văd efectele. Vom vedea ce vor hotărî românii la alegeri. (…)

Eu nu văd cu cine să creionăm altă majoritate. PSD să facă cu AUR? PNL să facă cu USR? Au fost la guvernare. Noi nu o să facem niciodată cu AUR. Care e stabilitatea? Actorii politici au rămas aceiaşi, pe scenă. Cu cine? Să fac cu doamna Şoşoacă, facem majorităţi? Ne batem joc de ţară? Dar nu decidem noi. Vor decide românii, prin votul lor”, a declarat Ciolacu pentru sursa citată.

Ciolacu a răspuns și la câteva întrebări scurte, din care se poate deduce pe cine, de fapt, se bazează acesta. Astfel, l-a caracterizat pe Nicolae Ciucă ca fiind „un partener corect și un om corect”, însă, referitor la Klaus Iohannis, liderul PSD a precizat doar că „mi-aș fi dorit să trăiesc într-o Românie normală”.

Aprecieri a făcut și la adresa lui Ludovic Orban, ca fiind „una dintre cele mai mari deziluzii ca și politician, ca om politic în primul rând”, în timp ce despre George Simion a arătat că este „un grobian, un aventurier grobian”.

Diana Șoşoacă? „E o doamnă și aș prefera să mă abțin. Este pro-rusă, se vede”, crede Ciolacu, iar despre liderul USR, Cătălin Drulă, a spus că și-ar „fi dorit să fie liderul opoziției, dar a rămas încă la rangă. Trebuie să și construiești în viață”.

Pe de altă parte, Mircea Geoană este văzut de președintele PSD ca „un lider politic, un om care are o funcție importantă, dar parcă mult prea mult ancorat în trecut”, în timp ce Kelemen Hunor – „un om foarte abil politic și cu experiență politică extraordinară. Dar să știți că este un român. Este un român de etnie maghiară. Dar, e român”.

Marcel Ciolacu s-a caracterizat singur la final, ca fiind „un bun român, un creștin care n-o să facă nimic împotriva României”:

Înainte de a fi PSD-ist, să știți că sunt român. Mi-a mai zis și primarul din Buzău: Marcele, înainte de a fi PSD-iști, noi suntem Buzoieni, luăm deciziile pentru Buzău.

Cu deciziile e adevărat, câteodată se mai supără colegii, câteodată trebuie să dau mai multe explicații, lucruri care nu mă deranjează și pe care nu l-am uitat niciodată în interiorul partidului, că trebuie să dai explicații.

Dar deciziile trebuie să le iei în primul rând, când ajungi într-o asemenea funcție, trebuie să le iei pentru români. Şi cred că deciziile pe care le luăm în acest moment sunt deciziile corecte, mai ales că ținem cont de provocările pe care le avem și cele care și urmează”, a mai spus Marcel Ciolacu pentru sursa citată.

Articolul precedentComisia Europeană, întrebări către Meta vizavi de conținutul cu caracter terorist, gestionarea riscurilor legate de discursul civic și procesele electorale, precum și protecția minorilor
Articolul următorDan Tudorache, după incidentul de la Școala „Nicolae Titulescu”: „În timpul mandatului meu, erau șase posturi de pază”