Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski. sursa foto: observatornews.ro

Vineri seară, președintele Volodimir Zelenski a transmis un alt mesaj lumii întregi prin care critică decizia Alianței Nord-Atlantice de a nu impune o zonă de excludre aeriană.

De asemenea, acesta a mai menționat că terorismul nuclear necesită acțiuni decisive ca răspuns, făcând referire la atacul rusesc asupra celei mai mari centrale nucleare din Europa.

„Astăzi, conducerea alianţei a dat undă verde bombardării în continuare a oraşelor şi satelor ucrainene, refuzând să stabilească o zonă de excludere aeriană. La şedinţa Consiliului de Securitate al ONU am cerut închiderea cerului deasupra Ucrainei şi lansarea unei operaţiuni pentru menţinerea păcii şi securităţii. Scopul este de a salva instalaţiile periculoase. Lumea nu trebuie să privească, ci să ajute”, a declarat șeful statului ucrainean, potrivit news.ro.

Sute de mii de oameni din toată lumea au ieșit în stradă pentru Ucraina. Zelenski, noul model pentru o generație

Totodată, Volodomir Zelenski a vorbit, prin Zoom, oamenilor ieșiți în stradă în mai multe orașe europene, care și-au arătat susținerea față de Ucraina, care de 10 zile este atacată de forțele rusești.

Liderul de la Kiev a făcut apel către cei prezenți să nu fie tăcuți, să iasă pe străzi și să susțină lupta pe care poporul ucrainean o duce împotriva Rusiei. Mai mult, acesta a mărturisit că dacă Ucraina nu va rezista, „Europa nu va rezista.”

„Dacă vom cădea noi, veţi cădea voi. Astfel că vă rog, nu fiţi tăcuţi, nu ignoraţi asta. Ieşiţi şi susţineţi Ucraina atât cât puteţi… Şi dacă noi câştigăm, şi sunt sigur că o să câştigăm, aceasta va fi victoria întregii lumi democratice. Va fi victoria libertăţii noastre. Va fi victoria luminii asupra întunericului, a libertăţii împotriva sclaviei. Dacă vom câştiga, vom deveni înfloritori ca Europa şi Europa va înflori mai mult ca niciodată după această victorie magnifică. Glorie Ucrainei!”, a concluzionat Volodimir Zelenski.

Reamintim că războiul dintre ruși și ucraineni continuă, forțele rusești fiind blocate de acțiunile ucrainenilor. Cu toate acestea, la periferia capitalei Kiev se află un convoi militar de zeci de kilometri, iar potrivit Pentagonului, în următoarele zile va ajunge în capitala Ucrainei.

Citește și: Mircea Geoană, despre amenințarea nucleară: „Nu vedem lucruri care să ne îngrijoreze”

Articolul precedentMircea Geoană, despre amenințarea nucleară: „Nu vedem lucruri care să ne îngrijoreze”
Articolul următorPutin a transformat Rusia în Coreea de Nord a Europei
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.