Victor Ponta

Votul pentru învestirea Guvernului Cîțu se apropie, dat fiind că audierile miniștrilor propuși au luat sfârșit, așa că Victor Ponta dezvăluie o posibilă strategie în Parlament. Ponta promite că va da votul său de încredere acestui guvern, însă cu o condiție: vot la vedere din partea parlamentarilor PNL!

Liderul Grupului Parlamentar al PNL face un apel (sincer – sper) pentru votarea Guvernului “Cîțu”/ și spune (corect, după părerea mea) că România are nevoie de un Guvern stabil care sâ se ocupe de criza complexă în care se află țara!

Îi fac lui Florin Roman o propunere publică – ca oamenii să vadă clar cine îi minte (jucând în piese de prost gust) și cine le spune adevărul!

Pentru a trece Guvernul “Cîțu” este nevoie de 233 de voturi/ PNL a avut 240 de voturi la învestirea Guvernului “Orban” – în condițiile în care nici ProRomânia nici PSD nu au votat atunci! Între timp PNL a mai transferat câțiva parlamentari pesediști – deci au minim 245 de voturi!

Dacă la votul pentru Guvernul “Cîțu” parlamentarii PNL și aliații săi votează la vedere PENTRU – atunci o să le dau și votul meu (și probabil vor fi și alți colegi de la ProRomânia și PSD)!

Nu negociez nimic cu PNL, nu vreau nicio funcție sau avantaj și nu mă bănuiește nimeni că din cel mai acerb critic al lor o să devin peste noapte susținător/ dar cred că România are nevoie de Guvern; și vreau să devoalez jocul iresponsabil al PNL făcut cu sprijinul și în înțelegere cu “conservele” lor plantate în conducerea PSD!

Ce credeți că vor face liberalii? Joacă corect la vedere sau se țin de șmecherii și șobolănii la vot?”, se întreabă retoric Victor Ponta.