Sondajele PMP, motiv de bucurie pentru PSD

Tradiția spune că în pragul oricăror alegeri, fie ele locale, parlamentare, prezidențiale sau europarlamentare, cele mai mari (sau mai mici) partide din România încep să-și pună la punct propriile sondaje, pentru a vedea care e situația lor, însă mai ales, care e situația celorlalți. Cine ia procentele cele mai multe, cine nu mai prinde încă o legislatură în Parlament?

PSD, pe primul loc cu 31%?

Un astfel de sondaj au făcut chiar și cei de la PMP care, în mod surprinzător, se auto-poziționează pe locul patru (la egalitate cu UDMR), în urma PSD, PNL, și USR PLUS. Potrivit sondajului comandat de aceștia, cei ce se vor bucura cel mai mult de sărbătorile de iarnă vor fi social democrații care stau în fruntea clasamentului cu 31%. Din urmă vin liberalii cu 28%, în timp ce Alianța USR PLUS reușește să „fure” o bună parte din voturile destinate PNL, marcând un onorabil 21%. Cât despre PMP, 6%, adică un scor deloc onorabil pentru „partidul lui Băsescu”, însă onorabil unui partid mic – depinde din ce perspectivă dorește cititorul să privească. Cât despre PRO România lui Victor Ponta, conform PMP, nici voturile ALDE nu par să facă minuni, se pare, aceștia staționând undeva în jurul a 5%.

PSD – 31%
PNL – 28%
USR – 21%
PMP – 6%
UDMR – 6%
Pro România – 5%
AUR – 2%
PER – 1%

Menționăm că acest sondaj a fost comandat de PMP, astfel că, de la sondaj la sondaj, procente s-ar putea să difere un pic, în funcție de cine le comandă.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentIohannis pe ultima sută de metri a campaniei: „Alegerile se câștigă la urne, prin vot, nu se câștigă în sondaje
Articolul următorRomânia habotnică: ”Să ne apere Dumnezeu de corona”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.