Sursa: Facebook

Rareș Bogdan, europarlamentar și prim-vicepreședinte al PNL, știe tot ce se întâmplă în jurul său – așa cum ne-am și obișnuit.

Este, mai ales, la curent cu toate lucrurile bune pe care partidul din care face parte le aduce țării, iar ieri a ținut să aducă la cunoștința opiniei publice ce noutăți mai sunt „pe piață”.

Poate din cauza încrederii de o cifră cu care este cotat prezidențiabilul PNL Nicolae Ciucă, liberalii s-au gândit că ar cam fi cazul să își atragă simpatia diasporei, astfel că subiectul adus în atenție de Rareș Bogdan tocmai aceasta vizează – o inițiativă legislativă în ajutorul românilor plecați în afară.

Inițiativă legislativă depusă de chiar PNL și prezentată pe larg de Nicolae Ciucă, care este și șef al Senatului. Ca de obicei, Rareș Bogdan a limitat comentariile la postarea prin care anunță lucrurile bune pe care le face PNL, postare care are 11 distribuiri și 127 de reacții – cele mai multe, într-adevăr, de aprobare. Cine știe câți dintre cei care au reacționat la postare or fi și români plecați în afară.

Revenind la inițiativa legislativă anunțată de Rareș Bogdan, aceasta a fost prezentată chiar de Ciucă, în cadrul unui eveniment RePatriot – RePatriot Summit 2024 – Romania Performance Excellence Program:

PNL a depus o inițiativă legislativă care-i sprijină atât pe românii din Diaspora care vor să se întoarcă acasă, cât și pe românii care vor rămâne în afara țării. Președintele Nicolae Ciucă a prezentat (…) în cadrul Summitului Repatriot propunerea legislativă liberală care prevede:

acces prioritar al românilor care revin în țară la programele Prima Fermă, Prima Livadă, Prima Seră, programe care oferă finanțări cuprinse între 10.000 și 100.000 de euro pentru proiecte Agricole;

acces prioritar la Programul Anual pentru Investitii în Turism. Se susțin investițiile destinate dezvoltarii infrastructurii turistice, inclusiv agroturism, pensiuni si puncte culinare, cu sume de până la 200.000 de euro;

posibilitatea de a-și putea cumpăra case prin programul Prima Casă din diaspora sau scutiri de impozite.

Susținem reîntregirea familiilor și revitalizarea economiei naționale”.

Articolul precedentPrimarul din Brezoi, acuzat de corupție, a fost suspendat din funcție