Alfred Bulai - Foto Facebook

Profesorul Alfred Bulai a fost reţinut, miercuri, după ce a fost audiat la Secţia 2 Poliţie din Capitală în dosarul privind folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală.

Informația a fost publicată de Agerpres, care citează surse judiciare, și care arată că, în prezent, Bulai este suspect în dosar.

Anterior, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au făcut percheziții în locuinţa şi autoturismul lui Bulai, dar şi la domiciliile altor două persoane. La parchet, Bulai s-ar fi prevalat de dreptul la tăcere.

Iar măsura luată de procurori față de Bulai a fost „salutată” de ministra Justiției, Alina Gorghiu. Într-o postare pe Facebook, Gorghiu nu scrie numele lui Bulai, ci remarcă faptul că „astăzi societatea a primit un mesaj bun, sănătos legat de infracțiunile sexuale”.

Totodată, ministra Justiției a publicat un sondaj vizavi de modul în care românii se raportează la infracțiunile sexuale, pe care, personal, le califică drept „absolut odioase”:

Astăzi societatea a primit un mesaj bun, sănătos legat de infracțiunile sexuale! Și sunt sigură ca e doar un început de drum! Fiecare faptă naște multă durere, traume de ani de zile, răni sufletești.

Majoritatea agresorilor lasă în urma lor victimă după victimă. Dacă instituțiile statului nu intervin, ei nu se opresc.
Un sondaj comandat de Ministerul Justiției arată că aproape jumătate dintre români plasează violența sexuală la nivelul 10 de gravitate în societatea românească pe o scară de la 1 la 10. Cel mai înalt cu putință!

▪️94% consideră că este potrivită emiterea unui ordin de protecție în cazul agresiunii sexuale.
▪️95% sunt de acord cu extinderea numărului de situații în care justiția poate emite ordine de protecție pentru a împiedica agresorii să se apropie de victime.

Victimele trebuie sprijinite pentru a sesiza orice abuz. Să fie în siguranță după ce depun plângerea! Să aibă sprijin financiar prin voucherele pe care Ministerul Justiției le eliberează în cuantum de maxim 18.500 de lei pentru nevoile urgente, din banii luați de la infractori! Așa arată o societate responsabilă și serioasă!

Iarăși foarte important: prevenirea! Să știi care sunt faptele cărora le poți fi victimă, ce poți face, ce drepturi legale ai, cui să te adresezi. În școli universități, la locul de muncă: la prima sesizare, trebuie reacție!

Prea multe femei au trecut prin frică la un moment dat în viața lor! De aceea, am pregătit, la Ministerul Justiției, Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală. Va fi un sprijin pentru oricine este într-o situație dificilă!

Instituțiile statului român trebuie să ia foarte în serios semnalele primite! Iar dacă victimele simt că nu au cu cine să vorbească, să știe că la ministrul justiției ușa le este deschisă! Sunt în scaunul de ministru pentru a asculta și a ajuta!”.

Articolul precedentMită de 200 de euro la Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut
Articolul următorCOMUNICAT DE PRESĂ – A-II-a ediţie a Congresului Național de Îmbătrânire Activă, eveniment organizat de Asociația Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă, un succes remarcabil