Sursa: Captură video

O femeie este cercetată pentru dare de mită, după ce zilele acestea le-a oferit polițiștilor de la Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut câteva sute de euro, la intrarea în țară, dat fiind că aceștia constataseră o abatere care atrăgea o sancțiune.

Femeia nici măcar nu era vizată direct de sancțiunea pe care urmau să o aplice polițiștii de frontieră, ci era pasageră într-un autoturism oprit la vamă.

Iar polițiștii au refuzat mita, toată povestea fiind surprinsă de aparatura body-cam pe care o purta unul dintre aceștia. Acum, inculpata este cercetată de prourorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, la anchetă participând și ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Botoșani, care fuseseră sesizați de polițiștii de frontieră.

Concret, polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, anunțaseră marți, 3 septembrie, că, la Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut, pe sensul de intrare în țară din Republica Moldova s-a prezentat pentru formalitățile de control un autoturism înmatriculat în Italia, în care se aflau trei persoane, dintre care o persoană de sex feminin, cu cetățenie română și moldovenească.

Iar în urma verificării documentelor autoturismului s-a constatat faptul că acesta avea inspecția tehnică periodică expirată din luna iulie anul curent, ocazie cu care asupra autoturismului și persoanelor a fost efectuat un control amănunțit.

După ce polițiștii de frontieră le-au adus la cunoștință ocupanților autoturismului, faptul că nu li se va permite accesul pe teritoriul României cu autoturismul menționat mai sus, conform prevederilor art. 10 alin. 1 din O.U.G. 195/2002 (R), pasagera de pe locul din dreapta față a oferit suma de 200 euro, disimulată într-un document format A4, pe care a remis-o, cu titlu de mită, agentului de poliție de frontieră pentru ca acesta să nu dispună măsurile legale care se impuneau, respectiv nepermiterea intrării în țară a unui autoturism fără drept de circulație pe teritoriul României.

Polițistul de frontieră a înregistrat momentul oferirii sumei de bani cu aparatura tip bodycam și a refuzat categoric propunerea pasagerului din autoturism”, detaliază DGA.

Articolul precedentUn șezlong în Mamaia, comparativ cu Monaco. Paul Anghel: „Asigurați-vă că sunt prețuri pentru buzunarul românilor”
Articolul următorProfesorul Bulai a fost reținut; Alina Gorghiu: „Astăzi societatea a primit un mesaj bun”