Sursa: Facebook

Nu de puțină vreme sunt discuții referitoare la prețurile de pe litoralul românesc, mult peste realitățile economice din România. Și uneori, chiar peste prețurile din străinătate.

O comparație recentă a fost făcută de Paul Anghel, director general la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor. Comparația, nu chiar cu orice plajă „din afară”, ci cu una din Monaco.

Paul Anghel a pus pe Facebook, în oglindă, prețurile din Plage du Larvotto – Monte-Carlo Avenue Princesse Grace – Monaco și cele practicate la un sector de plajă din nordul stațiunii Mamaia.

Iar postarea cuprinde și un sfat, gratis, pentru întreprinzătorii litoralului românesc:

Am primit un link cu prețurile din Plage du Larvotto – Monte-Carlo Avenue Princesse Grace – Monaco și o poză cu prețurile la un sector de plajă din nordul stațiunii Mamaia. Pentru anul viitor, sfat, ca să nu se mai plângă comercianții de lipsa clienților: asigurați-vă că sunt prețuri pentru buzunarul românilor (nu cei din top 300)!”.

Dacă intrăm pe site-ul seemonaco.com, aflăm că Plaja Plage du Larvotto este o întindere de plajă artificială la capătul de est al coastei Monaco, cea mai populară plajă cu nisip și cea principală cu acces public gratuit. Conform postării lui Anghel, la Plage du Larvotto, dacă închiriezi o saltea, o umbrelă de soare și o masă micuță, dai 35 de euro pe zi. 45 de euro dacă vrei să stai în primul rând și să ai scaune, plus alți 10 euro dacă închiriezi și prosoape.

La Mamaia, poți da și 800 de lei – dacă vrei un pat de vineri până duminică costă 300 de lei, plus consumația obligatorie de 500 de lei. O altă chestie obligatorie e scrisă mai jos – „în weekend și sărbători legale se închiriază minim 2 șezlonguri” – pe rândurile 2 – 9 închirierea unui șezlog costă 130 de lei, pe rândul 1 – 130 lei, iar un baldachin – 200 de lei.

Articolul precedentMircea Geoană a terminat NATO: „A fost onoarea vieții mele”
Articolul următorMită de 200 de euro la Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut