Florin Cîțu anunță digitalizarea principalelor instituții ale Statului

Statul la cozi ar putea deveni istorie

Florin Cîțu / foto: Facebook Guvernul României

Statul la coadă este o problemă importantă și destul de spinoasă, chiar și în 2021. Astfel, premierul Florin Cîțu a anunțat că această problemă s-ar putea să fie rezolvată în curând, întrucât Guvernul pregătește digitalizarea principalelor instituții ale Statului. Astfel, prin PNRR (Programului Național de Reziliență și Redresare) se urmărește, de asemenea, lansarea unui „cloud guvernamental” care are ca scop legarea bazelor de date între ministere, astfel încât datele utilizatorilor să fie stocate „la comun”, consecința fiind, cel puțin în teorie deocamdată, eliminarea birocrației și a „dosarului cu șină”.

Florin Cîțu resuscitează o idee din perioada Vioricăi Dăncilă

Cu toate că ideea nu este una nouă, ea datând cel puțin din perioada în care fotoliul de la Palatul Victoria era ocupat de Viorica Dăncilă, ea urmează acum să fie, în sfârșit, pusă în practică, cu ajutorul unei finanțări de 500 de milioane de euro, aferentă PNRR. Viorica Dăncilă estima, în 2018, o finanțare de 45 milioane de euro. Pe de altă parte, ideea fostului premier nu a mai reușit să fie pusă în practică.

Guvernul, înțelegător cu Romgaz şi Nuclearelectrica

„Să știți că nu va fi de ajuns doar PNRR, pentru că doar să construiești cloud-ul e un proiect, după aceea să construiesti pentru fiecare minister, partea de transformarea digitală ca să le conectezi la cloud reprezintă alt proiect și după aceea trebuie să vedem cum ducem toată administrația în viitor”, a spus premierul Florin Cîțu, adăugând că acestea sunt lucruri care merg împreună, astfel că prin PNRR nu se intenționează neaparat rezolvarea tuturor problemelor pe care Romania le are în acest moment, doar a unora dintre acestea.

Avem pentru aproape aceeași perioada 46 miliarde de euro fonduri europene. Sunt 76 miliarde de euro care vin în Romania într-o perioada foarte scurtă, deci trebuie să luăm proiectele să le punem acolo. Multe din proiecte din transport care nu au intrat în PNRR se vor regăsi în fonduri europene. La fel și cu proiectele din digitalizare

Florin Cîțu
Articolul precedentGuvernul, înțelegător cu Romgaz şi Nuclearelectrica
Articolul următorCiolacu anunță încă o moțiune, de această dată împotriva ministrului Ghinea
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.