Problemele penale ale fostului președinte al Federației Române de Fotbal continuă. Astăzi, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată a lui Mircea Sandu, acuzat de luare de mită, precum și a soției sale. Elisabeta Sandu este acuzată pentru complicitate la luare de mită. Faptele datează din 2009.

La data de 2 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, în calitate de președinte al Federației Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soției sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mită, suma de 724.000 lei, de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăți de avocatură.
Banii respectivi au fost primiți de inculpat pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009.

În baza acestor contracte, în cursul anului 2011, societatea de avocatură a obținut de la Federația Română de Fotbal suma de 11.705.626 lei. În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile ce aparțin celor doi inculpați”, au comunicat procurorii anticorupție.

Articolul precedentUn avocat din Sofia și trei cetățeni bulgari, trimiși în judecată în România pentru fraudarea fondurilor europene
Articolul următorFostul șef al ANI, despre documente din propriul dosar penal: „Cum e posibil ca un document dintr-un dosar să fie „secret”, adică să nu fie pus la dispoziția părților din dosar?”