Deputatul PNL Ioan Oltean, fost vicepreşedinte şi secretar general al PDL, a fost audiat joi de procurorii DNA Oradea. Surse apropiate anchetei au declarat pentru Mediafax că Oltean a fost pus sub învinuire într-un dosar de corupţie.
Procurorii DNA Oradea au suspiciuni că Ioan Oltean se face vinovat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în legătură cu numirea unei persoane într-o funcţie publică. Ioan Oltean a mers la DNA Oradea însoţit de un avocat, fără a face însă declaraţii nici la intrarea şi nici la ieşirea din sediul instituţiei.
Direcţia Naţională Anticorupţie anunţa, în septembrie 2013, că a început urmărirea penală faţă de Ioan Oltean, care atunci era preşedinte al PDL Bistriţa-Năsăud şi vicepreşedinte al partidului la nivel naţional, pentru folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată şi pentru favorizarea infractorului. „Din rezoluţia de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în perioada 2010-2011, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene Bistriţa-Năsăud a unui partid, de vicepreşedinte (2001-2011), respectiv secretar general al aceluiaşi partid (mai 2011 – iunie 2012), învinuitul Ioan Oltean şi-a exercitat influenţa asupra preşedintelui, respectiv asupra vicepreşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Bistriţa Năsăud, precum şi asupra unor înalţi demnitari din Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării Regionale şi a Turismului şi Ministerul Economiei, în vederea adjudecării licitaţiilor către anumite firme sau pentru alocarea de fonduri publice pe anumite proiecte derulate de primăriile conduse de primari din cadrul partidului din care învinuitul face parte”, se arăta într-un comunicat de presă al DNA.
Potrivit DNA, Ioan Oltean era cercetat şi pentru favorizarea infractorului, procurorii susţinând că, în seara de 22 martie 2012, a anunţat două persoane că a doua zi DNA urma să facă percheziţii la domiciliile acestora, într-un dosar în care erau cercetate pentru fapte de corupţie în legătură cu procedurile de achiziţie şi contractele derulate de Consiliul Judeţean Bistriţa.

Articolul precedentMinciuna lui Dan Şova iese din nou la iveală.
Articolul următorVictor Ponta este urmărit penal în dosarul lui Dan Şova.