Marcel Vela, ministrul de Interne, a lansat o informație la cald înainte de ședința de Guvern. Acesta a anunțat că a fost finalizată ancheta internă în cazul Caracal, consecința fiind destituirea lui Nicolae Alexe.

Alexe era la comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt atunci când Alexandra Măceşanu, cea de-a doua fată ucisă de Gheorghe Dincă, a sunat la 112. La acea vreme s-a aflat că Alexe a fost informat imediat despre situația din Caracal, însă comisarul şef a mers la fața locului abia după 7 ore. În plus, după cum avea să explodeze în presă, șeful IPJ Olt a mai făcut o mișcare nepotrivită funcției și statutului: ajuns la Caracal, a inițiat un schimb de mesaje cu un interlop din oraş.

Ieri s-a finalizat materialul și astăzi inspectorul general al IGPR, șeful Poliției Române, a emis decizia de destituire din poliție pentru adjunctul șefului Inspectoratului județului Olt, cel care a fost la comandă în ziua tragică, comisarul șef Nicolae Alexe. Urmează și ceilalți care sunt în concedii medicale”, a afirmat Marcel Vela.