Marcel Vela

Marcel Vela, ministrul de Interne, a lansat o informație la cald înainte de ședința de Guvern. Acesta a anunțat că a fost finalizată ancheta internă în cazul Caracal, consecința fiind destituirea lui Nicolae Alexe.

Alexe era la comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt atunci când Alexandra Măceşanu, cea de-a doua fată ucisă de Gheorghe Dincă, a sunat la 112. La acea vreme s-a aflat că Alexe a fost informat imediat despre situația din Caracal, însă comisarul şef a mers la fața locului abia după 7 ore. În plus, după cum avea să explodeze în presă, șeful IPJ Olt a mai făcut o mișcare nepotrivită funcției și statutului: ajuns la Caracal, a inițiat un schimb de mesaje cu un interlop din oraş.

Ieri s-a finalizat materialul și astăzi inspectorul general al IGPR, șeful Poliției Române, a emis decizia de destituire din poliție pentru adjunctul șefului Inspectoratului județului Olt, cel care a fost la comandă în ziua tragică, comisarul șef Nicolae Alexe. Urmează și ceilalți care sunt în concedii medicale”, a afirmat Marcel Vela.

Articolul precedentVal de pensionări în instanțe și parchete
Articolul următorOrdonanța de urgență privind alegerea șefilor de consilii județene de către aleșii județeni, aviz negativ de la Ministerul Justiției