Un „ultim drum” din Constanța, destul de costisitor

Organizatorul și 14 participanți, amendați cu 7.000 de lei

Un moment de viață nefericit pentru un grup de constănțeni s-a lăsat și cu amenzi din partea Poliției. Măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus nu țin cont de evenimentele prin care unii trec, fie că vorbim de botez sau înmormântare. De acest lucru s-au putut convinge, duminică, 15 persoane din Constanța care însoțeau un cortegiu funerar, dar care nu purtau masca de protecție.

Ca urmare a publicării pe o rețea de socializare a imaginilor de la acest eveniment, polițiștii din Constanța s-au sesizat din oficiu, iar în urma verificărilor de la fața locului au dat amenzi totale de 7.000 de lei. Printre cei sancționați s-a aflat și „organizatorul evenimentului”.

În urma apariției în spațiul public a unor imagini cu privire la un cortegiu funerar care se deplasează pe raza municipiului Constanţa, precizam faptul că polițiști din cadrul Secției 5 s-au sesizat din oficiu, iar la fața locului au ajuns mai multe echipe de poliție și jandarmi constănțeni, precum și polițiști locali, care au îndrumat persoanele să respecte măsurile legale stabilite pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2

IPJ Constanța

Polițiștii au procedat la identificarea celor care nu s-au conformat  indicațiilor, fiind aplicate 15 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 7.000 de lei, dintre care una pentru organizatorul evenimentului, fiind vorba despre un bărbat de 45 de ani, și 14 pentru participanții care nu purtau mască de protecție, potrivit presei locale.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentReprezentanții elevilor și școala amânată: ”Cu educația nu e de glumă!”
Articolul următorPrefectul de Buzău și-a dat demisia