Un polițist din Baia Mare a picat chiar în plasa colegilor sai de la Direcția Generală Anticorupție, după ce aceștia au început o anchetă privind presupuse fapte de corupție.

Potrivit DGA, cauza a fost documentată inclusiv cu sprijinul de specialitate al Direcției Investigații – Serviciul Tehnic, respectiv Direcția Anchete – Centrul Operațional 3 Cluj Napoca și al Direcției de Operațiuni Speciale – Brigada de Operațiuni Speciale Cluj – Serviciul de Operațiuni Speciale Maramureș.

Astfel, după o sesizare la Serviciul Județean Anticorupție Maramureș, polițiștii anticorupție au demarat activități de procedură penală și, pentru că indiciile arătau că polițistul respectiv se ocupa cu lucruri nu tocmai legale, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș a dispus, la data de 16.09.2021, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat.

Luna trecută a fost finalizată urmărirea penală, polițistul, care era angajat în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș – Poliția Municipiului Baia Mare – Biroul Rutier fiind trimis în judecată pentru fapte de corupție.

Concret, omul legii este acuzat de nu mai puțin de trei infracțiuni de luare de mită, în legătură cu serviciile contra-cost pe care le făcea anumitor șoferi.

Din materialul de urmărire penală administrat în cauză au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că inculpatul, în calitate de polițist, a primit sume de bani în lei și valută de la un număr de 3 persoane, în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, nedispunând în schimb sancționarea lor contravențională, în urma constatării comiterii unor abateri rutiere”, au precizat cei de la DGA.

Articolul precedentGhinea: „Trebuie să aleagă între pensiile speciale ale clientelei și crescut pensiile românilor”
Articolul următorAlexandru Rafila: „Săptămâna viitoare vom avea un set de măsuri care să fie adaptate situației epidemice”