8000 animale au fost ajutate in total (sterilizari, tratamente, hrana, accesorii, vaccinari etc) si sterilizate „doar” 2931 de animale în ultimul an de zile , la începutul lunii octombrie împlinindu-se un an de la derularea programului de sterilizare gratuită a animalelor de companie. Proiectul a fost derulat de Eduxina în colaborare cu PETA, People for Ethical Treatment of Animals, Germania care este cea mai mare organizație pentru drepturile animalelor din lume.

Prezentarea programului s-a desfășurat la Consiliul Județean Argeș, participând conducerea Consiliului Județean, a Prefecturii județului Argeș, lnspectoratului Școlar Județean Argeș, primarilor și directorilor de instituții deconcentrate din județul Argeș.

Prefectul județului Argeș a apreciat și a recomandat, inclusiv pe site-ul oficial al Prefecturii, aplicarea programelor desfășurate de Eduxanima. Acesta a făcut un apel către reprezentanții primăriilor „să sprijine măsurile pentru protecția animalelor de companie și nu numai”. 2931 de animale au fost sterilizate în primul an iar 281 de animale au fost supuse unor intervenții chirurgicale și tratamente medicale, un număr mare de animale fiind de asemenea deparazitate , vaccinate, primimnd dispozitive cu ar fi zgarde sau lese.

Reprezentanții EDUXANIMA afirmă că în primul an un număr de peste 8.000 de animale au primit ajutorul reprezentanților organizației, programul de sterilizare în mediul rural derulându-se în perioade de câte 1-3 săptămâni, în baza înțelegerilor încheiate cu primăriile care le-au pus la dispoziție locatiile. În mediul rural, programul a fost implementat în comunele argesene Suseni, Stâlpeni, Valea laşului, Vlădeşti, Domnești, Priboieni, Aninoasa, Băiculeşti, Mărăcineni, Micești.

„Programul de sterilizare este un program complex care include şi program de informare asupra beneficiilor sterilizării, asupra prevederilor legislative referitoare la obligativitatea sterilizării, de conștientizare a responsabilității pe care proprietarii trebuie să o aibă față de animalele proprii, iar comunitatea față de animalele fără stăpân, de dezvoltare a compasiunii, empatiei, de relaționare corectă și etică cu animalele.”, a declarat doamna Carmen Arsene. ,,Prin derularea Programului sprijinim populația să aplice legislaţia care prevede obligativitatea sterilizării animalelor lor, ne alăturăm eforturilor autorităților locale pentru prevenirea și stoparea abandonului, contribuim la protejarea comunității față de impactul abandonului animalelor în spațiul public”, a mai spus Carmen Arsene. Programele EDUXANIMA sunt sprijinite de partenerul său, PETA, Germania „PETA Germania este mândră să fie parte a acestui minunat program în România”, a declarat Sylvie Bunz, reprezentantul PETA Germania şi directorul campaniei „PETA helps România”. „Împreună cu partenerul nostru EDUXANIMA, vom continuă să facem tot posibilul pentru a pune capăt uciderii câinilor și, în schimb, să promovăm programele de sterilizare și de educație privind relaţionarea armonioasă cu animalele , precum şi acţiuni de lobby. Doar în acest mod putem opri actele de cruzime față de animale din toată țara. ”, a mai declarat aceasta.

Articolul precedentMită la PNL. Cine face acuzațiile
Articolul următorDoliu în lumea politică românească.A murit un ministru