Sursa: 123rf.com

Un funcționar angajat în cadrul unei primării din județul Timiș este acuzat de luare de mită în formă continuată, procurorii arătând că acesta solicitase mii de euro pentru a intabula câteva terenuri.

Funcționarul a primit o parte din banii ceruți, însă ce nu știa era că cel căruia îi promisese ajutorul, contra cost, îl denunțase. De aici, funcționarului public i s-a organizat un flagrant, fiind prins chiar când primea peste 1.400 de euro.

Așa a pornit ancheta Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, care momentan au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile, chiar săpămâna aceasta.

În acest moment, inculpatul este bănuit că a comis inițial 3 acte materiale de luare de mită, iar ulterior, 2 acte materiale. Acum, procurorii arată că faptele acestuia s-au derulat de la începutul anului și până în luna septembrie:

În cursul lunilor ianuarie-februarie 2024, (…) în contextul efectuării de către martorul denunțător, în calitate de administrator al unei societăți, de demersuri pentru a intabula mai multe parcele situate pe raza unei comune din județul Timiș, i-a pretins acestuia din urmă suma totală de 4.200 euro pentru a întocmi adeverințe care să ateste posesia societății asupra parcelelor respective – act ce intra în atribuțiile sale de serviciu, iar ulterior, în urma întocmirii adeverințelor respective, a primit suma totală de 4.200 euro în două tranșe de la martorul denunțător în același scop.

În data de 25.09.2024, același funcționar public, în timp ce se afla la domiciliul martorului denunțător, situat într-o comună din județul Timiș, i-a pretins acestuia din urmă suma de 2.900 euro în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în atribuțiile sale de serviciu, respectiv întocmirea unor adeverințe care atestă posesia societății administrate de martorul denunțător, asupra unor terenuri, iar ulterior, în data de 01.10.2024, în timp ce se afla la domiciliul martorului denunțător, inculpatul a primit de la acesta suma de 1.450 euro (prima tranșă din suma totală de 2.900 Euro) în același scop, și anume pentru întocmirea adeverințelor respective, fiind prins în flagrant cu această ocazie”.

Articolul precedentPrimăria Sectorului 1, locul ideal de muncă al tinerilor frumoși și liberi
Articolul următorMinistrul Burduja, despre plafonarea prețurilor la energie: „Românii nu vor tremura de frig în iarna aceasta, nici de frica facturilor”