Sursa foto: Facebook/ Ciucă Nicolae ( captură video)

Chiar dacă liderul PSD Marcel Ciolacu a făcut un „gest” și și-a arătat încrederea în liderul PNL Nicolae Ciucă de a-l numi premier, acesta din urmă e departe de a fi încântat de idee.

Ciolacu are încredere în capacitățile lui Ciucă, afirmând în acest sens, într-un interviu la Digi 24, că îl poate vedea chiar în postura de premier, declarând că nu are „nici cea mai mică reținere”, mai ales că vrea „continuitate şi stabilitate”.

Și, dacă era clar din declarațiile sale anterioare că Ciucă nu are aceleași intenții cu Ciolacu, rămânea întrebarea ce ar face liderul PNL în perspectiva în care PSD ar da următorul președinte al țării. Va accepta o eventuală nominalizare ca premier, din mâna lui Ciolacu?

Discuția pe acest subiect s-a derulat aseară, la RTV, ocazie cu care liderul PNL a subliniat din nou, că în ceea ce îl privește, nu l-ar numi premier pe Ciolacu, cu „ochii închiși”:

După ce vedem rezultatele de la parlamentare și rezultatele forțelor politice de dreapta, nu exclud niciun scenariu. Acum nu l-aș nominaliza. Voi respecta ce scrie în Constituție.

Partidele politice care vor reuși să constituie o majoritate. Vedem rezultatele și în orice situație voi lua cea mai bună decizie pentru popor, nu pentru o formațiune politică”.

Chiar și așa, câteva momente mai târziu, fiind în discuție declarația lui Ciolacu vizavi de nominalizarea sa ca premier, Ciucă a exclus totuși acest scenariu, explicând și de ce:

Se alintă. Nu m-a sunat să îmi propună. Știți foarte bine că nu sunt un om conflictual, ci un om al echilibrului, dar când se depășește o limită a înțelegerilor între doi oameni și se repetă, este mai bine să se ia o pauză operativă.

Exclud total posibilitatea. Am spus de fiecare dată, niciodată nu am revenit pe o funcție pe care am încadrat-o. Am avut funcții la care nu m-aș fi gândit niciodată. E o chestiune de principiu și mi-am respectat principiile”, a afirmat Ciucă pentru sursa citată.

Liderul liberal a mai punctat și că, indiferent de ceea ce se întâmplă, apreciază că Ciolacu „spune că am avut o guvernare foarte bună”. Și, probabil din acest motiv, a făcut și o promisiune: „Niciodată nu o să vorbesc urât de Marcel Ciolacu, mai aruncăm câte o săgeată, că așa e în politică”.

Articolul precedentMinistrul Burduja, despre plafonarea prețurilor la energie: „Românii nu vor tremura de frig în iarna aceasta, nici de frica facturilor”
Articolul următorKelemen Hunor – candidatură repetată cu rezultate știute