Sursa: captură video

S-a găsit președinte pentru România, în persoana lui Mircea Geoană – care mai câștigase mandatul, doar o noapte, în fața lui Traian Băsescu, în 2009.

Astfel, Mircea Geoană, a fost prezentat aparent din „greșeală” drept președintele României la forumul de securitate GLOBSEC din capitala Cehiei.

Este președintele țării sale, România, am permisiunea să spun asta”, a afirmat prezentatoarea evenimentului chiar la debut. Replica lui Mircea Geoană a venit imediat: „Este top secret”.

Aceasta în condițiile în care Geoană, care de altfel în urmă cu puțin timp susținea că nu este „politically correct” să confunde funcția actuală cu dorința sa de a candida la președinție, se întâlnise la Praga și cu președintele ceh Petr Pavel, pentru a discuta despre strategia pentru apărare în Europa și aspectele economice globale.

Cum s-ar spune, Geoană era în poziția oficială de la NATO când s-a produs „greșeala”. În România însă, votul nici măcar nu a început. Și nici campania la vedere.

Într-adevăr, Geoană își face însă campanie mascată de ceva timp, ca un independent salvator al României. Ba chiar are marcă înregistrată sigla de campanie, la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci) – „Mircea Geoană 2024 Președinte”.

Acum, rămâne de văzut cum se va încheia pentru Geoană turul 1 al alegerilor prezidențiale. Sau turul 2, eventual. Cert este că la alegerile din 2009, conform exit-poll-urilor de la ora 19.00 (publicate la ora 21.00) și care nu includeau estimările voturilor la secțiile din străinătate, Mircea Geoană era dat câștigător al alegerilor. Ceea ce l-a făcut să se declare învingător, numai că ulterior, s-a dovedit că Băsescu a câștigat alegerile cu 50,33% din numărul total de voturi valabil exprimate.

Articolul precedentCOMUNICAT DE PRESĂ – Congresul Național de Îmbătrânire Activă  – ediția a II – a, București 2024
Articolul următorO nouă propunere PSD pentru funcția de comisar european: Roxana Mînzatu