greva electrolux

Deputatul independent de Cluj Adrian Dohotaru a fost amendat de Jandarmeria Satu Mare cu suma de 100 de lei după ce a scris un mesaj pe un panou al companiei Electrolux mesajul „RO nu este ţara muncii ieftine”, în semn de solidaritate cu cei 400 de angajaţi aflaţi în grevă din 4 martie.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare, Cristian Silaghi, a declarat pentru Mediafax că deputatul Adrian Dohotaru a fost cooperant când a primit amenda.

„Jandarmeria Satu Mare a aplicat o amendă de 100 de lei d-lui Dohotaru pentru încălcarea Legii 61/1991, articolul 2, punctul 14. Acesta a scris pe un panou publicitar din Satu Mare şi a fost cooperant, a dat dovadă de bun simţ, s-a comportat civilizat şi nu a făcut caz de funcţie, astfel că a primit amenda minimă”, a spus Silaghi.

Sancţiunea a fost aplicată pentru „scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereţii clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosinţă comună aflate în locuri publice, deteriorarea prin orice mijloc a acestora, precum şi dezlipirea sau distrugerea, fără drept, a reclamelor, anunţurilor şi afişelor legal expuse în locuri anume destinate”. Adrian Dohotaru a scris, joi, pe un panou din Satu Mare cu o reclamă la produsele Electrolux mesajul „RO nu este ţara muncii ieftine”. „Solidaritate cu lucrătorii Electrolux! E primul meu graffiti ca om politic, ca gest de nesupunere civică, la protestul sindical din faţa întreprinderii, de faţă cu sindicaliştii, media şi jandarmeria. Sper ca puterea politică, dar şi opoziţia, să pună pe agenda publică tema justiţiei sociale, regasită în mai multe proiecte legislative pe care le-am depus: o nouă lege a dialogului social, corelarea salariului minim cu un coş pentru trai decent, amenzi mai mari pentru ore suplimentare ilegale etc”, a postat, ulterior, Adrian Dohotaru pe Facebook despre gestul său.

Articolul precedentTudorel Toader spune că OUG pentru modificarea Codurilor penale îi erau ”servite”
Articolul următorRadu Mazăre a fost condamnat la nouă ani și zece luni de închisoare în Dosarul Polaris