Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj populaţiei. El a făcut referiri de această dată la armata rusă.

”Aceștia (n.r. rușii) nu sunt soldați cu superputeri. Sunt copii confuzi care au fost folosiți. Mergeți acasă!. Suntem un popor care într-o săptămână a distrus planurile inamicului. Ei nu vor avea pace aici. Nu vor avea hrană. Nu vor avea niciun moment de linişte”, a spus Volodimir Zelenski.

Președintele Ucrainei a mai precizat că bilanţul deceselor ruşilor a ajuns la aproximativ 9.000. Dacă armata rusă a reușit să câștige un oraș ucrainean, acest lucru va fi doar temporar, a mai spus Volodimir Zelenski.

“Dacă ei au ajuns undeva, este doar temporar. Îi vom da afară”, a subliniat Volodimir Zelenski.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat, miercuri seară, că a discutat cu premierul canadian Justin Trudeau, căruia i-a mulţumit pentru rolul important pe care l-a avut în impunerea sancţiunilor împotriva Rusiei.

“Am vorbit cu Justin Trudeau. I-am mulţumit pentru leadershipul în impunerea sancţiunilor împotriva Rusiei. Am subliniat nevoia extinderii măsurilor restrictive. Bombardarea civililor în Ucraina trebuie să fie oprită imediat”, a scris Volodimir Zelenski pe Twitter.

Volodimir Zelenski a discutat şi cu preşedintele Kazahstanului, Kasim-Jomart Tokaiev.

“Discuţia cu Kasim-Jomart Tokaiev tocmai ce s-a terminat. S-a discutat despre dificila situaţie de securitate din regiune. Am convenit să cooperăm pe problemele umanitare. Ţinem legătura”, a mai precizat Volodimir Zelenski.

Zelenski, atacuri dure la adresa soldaţilor ruşi

Preşedintele Ucrainei a declarat miercuri că aproape 6.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi în primele şase zile ale invaziei ruse. Puterea de la Kremlin nu va putea să cucerească ţara cu ajutorul bombelor şi al atacurilor aeriene, a declarat liderul ucrainean.

Preşedintele Ucrainei s-a adresat, miercuri dimineaţă, poporului ucrainean, armatei ruse, poporului rus şi întregii lumi.Prin intermediul unui videoclip postat pe pagina sa oficială de Facebook, Volodimir Zelenski a anunțat că „aproximativ 6.000 de ruşi au fost ucişi în primele şase zile ale invaziei Rusiei”.

Volodimir Zelenski: Moscova ţinteşte să ne şteargă istoria

Articolul precedentCine sunt cei 8 militari morți în urma celor două tragedii aviatice din Constanța
Articolul următorIahtul de 600 milioane de dolari al unui celebru oligarh rus a fost confiscat