Ministrul de Externe al Rusiei amenință din nou Occidentul

Serghei Lavrov susține că occidentalii preferă războiul nuclear, nu rușii.

Într-un interviu acordat televiziunii de stat, Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, a îndemnat pe liderii europeni să se gândească de două ori dacă au în plan să pornească un război adevărat împotriva Rusiei.

Acesta a precizat că Putin este pregătit pentru orice și nu va permite ca „unele provocări” să dezechilibreze Federația Rusă.

Mai mult, în continuarea discursului său, Lavrov a declarat că amenințarea nucleară „nu este în capul rușilor”, fiind doar declarații ale politicienilor occidentali. 

Planul lui Putin – instaurarea unui regim marionetă la Kiev și „denazificarea” Ucrainei

Totodată, ministrul de Externe rus a mai susținut că rezistența ucraineană din Kiev este controlată de un „regim neo-nazist.” Declarațiile halucinante ale lui Lavrov nu se opresc aici, acesta precizând că „expresia de victime colaterale” a fost inventată de către Occident, nu de ruși.

„Nu justific nicio acțiune care duce la moartea civililor, dar nu noi am inventat expresia victime colaterale, aceasta a fost inventată de partenerii noștri occidentali în aventurile lor din Irak, Libia și așa mai departe” a spus Lavrov, potrivit Digi24.

Mai mult decât atât, oficialul rus susține că trupele ucrainene sunt vinovate pentru haosul din țară deoarece „civilii sunt folosiți ca scuturi umane”, iar ei sunt „doar niște tâlhari.”

În urmă cu o zi, șeful diplomației ruse a precizat că un al Treilea Război Mondial ar implica arme nucleare și ar fi distructiv pentru întreaga omenire.

Reamintim că Putin i-a ordonat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, să ridice gradul de alertă pentru forțele nucleare, după ce președintele rus a acuzat că declarațiile NATO sunt „agresive și periculoase.”

„Dragi colegi, vedeți acțiunile neprietenoase ale țărilor din Vest în ceea ce privește partea economică, despre care știm cu toții, dar înalții oficiali NATO se exprimă agresiv la adresa Federației Ruse, motiv pentru care ordon ministerului apărării și șefului marelui stat major să treacă forțele de descurajare ale Armatei într-un regim special de alertă”, a spus Putin, duminică.

Ministrul rus de Externe a trebuit să își anuleze deplasarea sa la sediul ONU din Geneva deoarece avionul său nu are autorizație să survoleze spațiul aerian pe care UE l-a închis aviației ruse.

Două discursuri, două reacții diferite: Zelensky vs. Lavrov

Articolul precedentVolodimir Zelenski: “Nu avem nimic de pierdut, în afara propriei noastre libertăţi”
Articolul următorPrimăria Sectorului 5 trimite o Scrisoare Deschisă: “Nicuşor Dan comite acte de abuz în serviciu, de sfidare a legii și de nesocotire a drepturilor și intereselor celorlalți subiecți de drept administrativ”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.