Sursa foto: Financial Times

Occidentul nu renunță la dialogul cu liderul de la Kremlin, în ciuda sancțiunilor impuse din cauza invadării rusești asupra Ucrainei. Președintele Franței Emmanuel Macron a avut o nouă convorbire la telefon cu omologul său rus, prin care i-a cerut să oprească invazia rusească.

Putin i-a spus clar că nu are în plan să își retragă forțele armate, din contră, va continua „fără să facă vreun compromis” lupta împotriva membrilor grupărilor naționaliste care comit crime de război.”

Totodată, Kremlinul a precizat că discuția cu Macron a fost una „sinceră”, Putin comentând utlimele declarații a omologului său francez care a catalogat drept o minciună faptul că Rusia ar lupta împotriva nazismului din Ucraina.

Macron: „Rusia nu este agresată, ea este agresorul”

Președintele francez a declarat, după convorbirea telefonică pe care a avut-o cu Vladimir Putin, că ceea „ce este mai rău urmează să vină”, precizând că Putin este hotărât să continue atacul asupra Ucrainei.

De asemenea, liderul de la Kremlin a reiterat faptul că Rusia își prezintă invazia Ucrainei ca fiind o „operațiune specială” ce are ca și scop denazificarea statului ucrainean.  Macron i-a transmis lui Putin că „se minte singur”, iar Rusia va avea de suferit pe termen lung din cauza deciziilor pe care acesta le-a luat privind Ucraina.

„Va costa scump țara ta, Rusia va ajunge izolată, slăbită și sub sancțiuni pentru o perioadă foarte lungă de timp”, i-a transmis președintele francez, potrivit News.ro. Ulterior discuției telefonice ce a durat 90 de minute, Palatul Elysee a transmis un comunicat de presă în care a precizat că președintele rus este în stare să intre în război cu toată lumea pentru a cuceri Ucraina.

Reamintim că astăzi, 3 martie, a început a doua rundă de negocieri între Rusia și Ucraina. Diplomații ucraineni vreau încetarea focului și crearea de cordoane umanitare prin care se permite evacuarea civililor din zonele bombardare de armata rusă.

Înainte începerii negocierilor dintre cele două tabere, ministrul ucrainean de Externe, Dimitri Kuleba, a precizat că rușii se pregătesc de o operațiune sub steag fals prin care să își atace propriul teritoriu pentru ca apoi să dea vina pe armata ucraineană.

Temându-se de un război nuclear, oamenii iau cu asalt farmaciile, în căutare de iod

Articolul precedentTemându-se de un război nuclear, oamenii iau cu asalt farmaciile, în căutare de iod
Articolul următorCum otrăvește statul apa. „Marii poluatori” sunt chiar firmele de stat
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.