Sursa foto: Facebook

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat joi, după întâlnirea pe care a avut-o cu Klaus Iohannis, că țara noastră reprezintă un exemplu demn de urmat pentru faptul că s-a oferit să ajute refugiații din Ucraina.

De asemenea, aceasta a amintit că solidaritatea poporului român nu va fi uitată, precizând că în aceste momente dificile, România i-a primit pe cei ce fug din calea războiului.

„Domnule preşedinte, sunt aici pentru a vă mulţumi şi să  îi felicit din toată inima pe românii care i-au primit pe cei care fug din calea războiului, cu braţele deschise. Sunt momente de solidaritate cu Ucraina şi cu victimele acestui război atroce”, a spus preşedinta Comisiei Europene, potrivit news.ro.

„Oamenii şi-au deshis uşile propriilor case pentru refugiaţi”

Totodată,  oficiala europeană a mai precizat că românii sunt „o rază de speranță” pentru cei care fug din calea armelor lui Putin, fiind nevoiți să își lase toată agoniseala de-o viață în urmă.  

„Uneori pleacă împreună cu copiii, pentru a găsi un loc mai sigur în Uniunea Europeană. Cel puţin un milion de locuitori din Ucraina au plecat în ultimele zile iar România a oferit adăpost şi alimente pentru 55.000 de persoane”, a spus Ursula von der Leyen.

De asemenea, președinta Comisiei Europene a spus că România i-a ajutat pe toți refugiații de la vama Siret, organizând strângere de fonduri și oferind cetățenilor ucraineni pături, apă și alimente.

„România nu doar că îi primeşte pe refugiaţi, dar ajută şi Republica Moldova şi asigură generatoare de electricitate deosebit de importante. Sunteţi un exemplu extraordinar de solidaritate, în sânul Europei şi vă mulţumesc din suflet pentru exemplu dat”, a completat von der Leyen.  

Ursula von der Leyen a mai precizat că UE a alocat 500 de milioane de euro pentru a ajuta refugiații care fug din calea războiului. Totodată, acesta a afirmat că cetățenii ucraineni reprezintă o inspirație pentru tot blocul comunitar. Mai mult, președinta CE a reiterat importanța sancțiunilor impuse Rusiei.

„Am instituit sancţiuni fără precent, care vor fi aplicate inclusiv de partenerii noştri din întreaga lume, sancţiuni cu impact economic” a concluzionat Ursula von der Leyen.

Catedralele din întreaga Europă vor bate clopotele pentru Ucraina: ”Când naţiunile ard, clopotele bat!”

Articolul precedentVasile Dîncu: Nu există nicio legătură între războiul din Ucraina și prăbușirea celor două avioane
Articolul următorVolodimir Zelenski: “Nu avem nimic de pierdut, în afara propriei noastre libertăţi”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.