Administrația constănțeană, condusă de primarul Vergil Chițac și-a propus, ca metodă de aducere a unităților de învățământ din Constanța în secolul XXI, creșterea eficienței energetice. Vorbim, în acest caz, de Liceul Ovidius, primul care va beneficia de noile măsuri menite să reducă consumul inutil de energie. Astfel, Chițac a menționat într-o conferință de presă că ideea de creștere a eficienței energetice pentru școlile din Constanța este una de interes, în momentul actual, adăugând că acum beneficiază inclusiv de finanțare.
Vergil Chițac a obținut 50 de noi contracte de finanțare de la ministrul Dezvoltării, Cseke Attila
„Proiectele de reabilitare a unor grădinițe merg mai greu. Nu pot să vă spun despre ce grădinițe este vorba, pentru că sunt în derulare. S-a semnat la Ministerul Dezvoltării trei proiecte finanțabile pentru Constanța”, a declarat primarul Chițac, conform Ziua de Constanța.
„În aceste momente de pandemie, și elevii liceului Ovidius se află în scenariul II, adică sunt la școală elevii de clasa a-VIII-a și a XII-a, care învață în tronsonul deja finalizat și dat în funcțiune. Este asigurată participarea loc. Ceilalți elevi lucrează online. Profesorii au condițiile de a transmite din școală. Suntem prima școală în care se desfășoară un astfel de proiect, pe fonduri europene.”, a declarat directorul Liceului Ovidius, pentru Ziua de Constanța.
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat 50 de noi contracte de finanțare, în valoare totală de 325.675.742,74 lei pentru Constanța, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de MDLPA.
Sursă video: Replica Online
DNA face precizări cu privire la extinderea plajelor de pe litoralul Mării Negre
În cadrul aceleiași conferințe de presă, Vergil Chițac a răspuns, de asemenea, și altor întrebări adresate de jurnaliștii prezenți. Una dintre probleme stringente fiind înghesuiala din parcările constănțene. De altfel, cu câteva zile în urmă, edilul lansa un apel destinat locuitorilor din Constanța, în care îi ruga pe aceștia să ia în calcul problema spațiului restrâns de parcare al orașului, atunci când își achiziționează un nou autoturism.
„O sa facem o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat cu regulamentul parcărilor. Cu ce am greșit noi că propunem un regulament făcut din 2019? O să vedem ce o sa fie acum în consultare. Situația este atât de complexă încă orice decizie am lua, vom nemulțumiți pe cineva. Oriunde am merge în Constanța ne aflam într-un bazar de mașini. Este interesant ca poți să inițiezi un referendum de demitere pentru o propunere.”, a declarat Vergil Chițac, pentru sursa menționată anterior.