Foto: preluare București TV

Grevă japoneză la metrou începând cu această dimineață, potrivit deciziei luate de Uniunea Sindicatul Liber din Metrou (USLM).

Momentan, sindicaliștii vor informarea călătorilor și a personalului de decizie cu privire la situația în care se află metroul urmând ca, dacă solicitările nu le vor fi ascultate, pe 10 februarie să declanșeze o grevă „serioasă”.

Pe scurt, problema care a dus la declanșarea grevei ține de ordonanța-trenuleț care interzice angajările la Metrorex. Iar Marian Artimon, președintele USLM, care în același timp este și consilier general al Municipiului București din partea PSD, a explicat că deja Metrorex a pierdut constant posturi, mai ales că „ultimul trimestru s-au pensionat foarte mulți salariați pe vechea Lege a pensiilor”.

Dacă nu ieșeau, pierdeau 35% din valoarea pensiei. Deficitul de personal se acutizează și nu mai există personal care să tragă trenurile, cum se spune la noi.

Pe lângă acest deficit, sunt 10.000 de zile de concediu de odihnă rostogolite, ore suplimentare rostogolite, un mecanic care are dreptul la 8 zile libere nu primește decât 4 pe lună, oboseala se cronicizează și duce la boli și totodată duce și la concedii medicale.

În această situație, a deficitului de personal și a concediilor medicale, au început să fie anulate trenuri din circulație. (…)

Am mai avut o întâlnire la Ministerul Transporturilor (…), am avut Consiliul de Administrație, neoficial vă spun că membru în CA este și directorul de la CFR Călători, care a spus că la dânsul s-au anulat trenurile. Are peste 200 de trenuri anulate pe săptămână la CFR Călători. Vă dați seama ce înseamnă 10 trenuri anulate la metrou?”, a arătat Marian Artimon, citat de Agepres.

Articolul precedentAntonescu, candidatul coaliției la prezidențiale; Ponta, mazilit din PSD, mai încearcă o dată
Articolul următorBugetul pe 2025, la „mâna” parlamentarilor