Sursa foto: g4media.ro

Un scandal a apărut în interiorul partidului AUR, după ce senatorul Dorinel Cosma a votat împotriva proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale ale primarilor. Printr-un comunicat de presă, reprezentanții AUR au declarat că senatorul nu a înțeles bine întrebarea și a votat eronat însă opțiunea sa nu a mai fost luată în considerare.

De asemenea, aceștia susțin că președintele comisiei, Ion Rotaru, „a recurs la o ticăloșie clasică”, ingnorând cererea de îndreptare a votului. O reacție a venit și din partea cofondatorului AUR, George Simion, care a anunțat că AUR va „vota ferm pentru desființarea pensiilor speciale ale primarilor.”

Inițiativa legislativă a primit raport de respingere și urmează să meargă la vot în plen

Totodată, acesta a transmis un mesaj și colegilor de partid, precizând că nimeni nu îl dă afară din AUR și poate „îi dă el pe ei.”

”NU am votat pentru pensiile speciale. NU mă dă nimeni afară din AUR, poate îi dau eu pe ei. NU voi denigra niciodată alt patriot şi calea noastră e una singură: UNIREA FACE PUTEREA!”, a scris Simion pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, AUR a transmis clar că la votul în plenul Senatului „va lămuri definitiv lucrurile”, precizând că formațiunea politică „este și va fi împotriva pensiilor speciale.”

Reamintim că Comisia de Muncă din Senat a respins miercuri, 2 februarie, inițiativa USR de eliminare a pensiilor speciale ale aleșilor locali. Senatorii USR au fost singurii care au votat în favoarea eliminării pensiilor, în timp ce PSD, UDMR și AUR au votat împotrivă. Totodată, senatorii liberali prezenți s-au abținut de la vot.

Proiectul de lege a trecut de Camera Deputaților fără a fi dezbătut în plen, iar raportul Comsiei de Muncă urmează să fie supus votului în plenul Senatului, care este forul decizional în acest caz.

Potrivit art. 210 din OUG 57/2019, se acordă o pensie specială persoanelor care începând cu anul 1992 au deţinut calitatea de primar, viceprimar, preşedinte al consiliului judeţean sau vicepreşedinte al consiliului judeţean.

Cuantumul indemnizației pentru limită de vârstă se acordă în limita a 3 mandate, cu condiția ca persoanele să fi exercitat cel puțin un mandat complet de primar, viceprimar, președinte sau vicepreședinte al consiliului județean.

Pensii speciale pentru primari. Sau motivul pentru care PNL devine partidul jafului

Articolul precedentGabriela Firea: „Interzicerea cumulului pensiei cu salariul trebuie aplicată celor care abuzează de sistem”
Articolul următorNoua metodă de prevenire a accidentelor rutiere: sfințirea curbei periculoase
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.