Este deja o obișnuință ca actorii politici să se acuze unii pe alții de campanii electorale mascate sau nepotrivite și să se „demaște” reciproc, miza supremă fiind, la final, atragerea de simpatie din partea electoratului. Care va fi rezultatul, cine și cum a reușit vom vedea după 6 decembrie, însă până una alta, Călin Popescu Tăriceanu arată cu degetul înspre minciunile liberalilor și ale lui Klaus Iohannis și este convins că doar noul său prieten, Victor Ponta, este o soluție fezabilă pentru viitorul Parlament.

Klaus Iohannis și partidul lui și-au stabilit strategia pentru ultima săptămână de campanie. Ea se bazează pe vânzarea către populație a trei iluzii/ minciuni.

 1. Măsurile luate de guvern dau rezultate și numărul de infecții scade.
  O minciună cât Klaus Iohannis de mare. Numărul de infecții este reglat de ei din pix în asemenea fel încât să dea impresia unei stabilizări.
 2. Vine vaccinul!
  Ca să fie clar: NU EXISTĂ încă un vaccin și nici nu se poate spune când va fi gata. Știm doar că de la momentul aprobării și până la momentul fabricării în cantități suficiente pot trece de la 6 la 12 luni. Deci, mobilizarea armatei pentru campania de vaccinare cu un vaccin care NU EXISTĂ este doar o mișcare de campanie electorală. La fel ca și plata în avans a 12 milioane de euro pentru un vaccin care NU EXISTĂ!
 3. Avem un plan de dezvoltare a României!
  Acum îi spun: Plan de reziliență! O altă Fata Morgana pe care PDL-ul (acum PNL) o vinde românilor de pe vremea lui Stolojan. În 2008, PDL-ul ne promitea 2000 km de autostradă și 950 euro salariul mediu. În 2020, Orban ne promite 3000 km de autostradă și 1.000 euro salariul mediu! În 2008, Băsescu și PDL-ul ne-au păcălit! Sper ca Iohannis și Orban să nu mai reușească!
  Așa că, dragi români, haideți la vot pe 6 decembrie! Avem șansa unui guvern condus de Victor Ponta care să redeschidă tot: școli, biserici, piețe, teatre, restaurante și cafenele! Nu trebuie să stăm toți închiși în case ca să ne simțim în siguranță! Trebuie doar să testăm gratuit toți românii ca să se poată izola doar cei infectați!”, avertizează Tăriceanu.