Sursă foto: Youtube ( captură video)

Chiar dacă sunt tensiuni în interiorul coaliției de guvernare, liderul PSD Marcel Ciolacu lasă de înțeles că relația cu președintele PNL este dincolo de discuțiile actuale.

Mai precis, Ciolacu are încredere în capacitățile lui Ciucă, afirmând în acest sens, într-un interviu la Digi 24, că îl poate vedea chiar în postura de premier.

Aceasta în condițiile în care recent, Ciucă nu i-a oferit aceeași încredere lui Ciolacu. Însă acesta din urmă a subliniat că, dacă ar câștiga alegerile prezidențiale, l-ar nominaliza „categoric” pe Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru.

Categoric, n-am nici cea mai mică reținere”, a asigurat liderul PSD, în contextul în care ia în considerare o guvernare PSD-PNL și după aceste alegeri parlamentare:

Normal că-mi doresc o continuitate. E logic. După 10 ani în care ţi-ai bătut joc, ai schimbat 10 premieri, sute de miniştri, după 30 şi de ani de democraţie, normal că vreau continuitate şi stabilitate”.

Stabilitate care nu se știe până unde va ține, pentru că în „barca” liberală este supărare pe tema „Legii Iohannis”. De altfel, chiar și înainte să apară aceste nemulțumiri din partea PNL, Ciucă sublinia că nu l-ar pune pe omologul său de la PSD premier, în perspectiva în care ar ajunge președinte, deoarece „Marcel Ciolacu vorbește de cota progresivă, cum să-i acordăm un mandat când vorbim de cotă progresivă? Nu l-aș pune pe Marcel Ciolacu”.

La acel moment, Marcel Ciolacu a avut o replică, subliniind că Ciucă este departe de scaunul de la Cotroceni: „E și normal, pentru că dânsul n-o să câștige”.

Articolul precedentComisar de poliție din Hunedoara, fraudă cu fonduri europene
Articolul următorȘedință de Guvern pentru suplimentarea bugetelor mai multor ministere