Sursa: Facebook

Întâlnire astăzi între premierul Marcel Ciolacu și reprezentanții cultelor religioase din țară, mesajul oficial fiind acela că se dorește „continuarea dialogului și cooperării dintre stat și culte, în beneficiul credincioșilor și al societății românești”.

Sau cel puțin aceasta se arată într-un comunicat al Guvernului României, Ciolacu arătând că întâlnirea „a fost o bucurie și o mare onoare”, aceasta fiind „oglinda colaborării și bunei-înțelegeri între stat și toate cultele religioase din țara noastră”.

Iar dintre oficialii la întâlnirea de la Palatul Victoria nu a fost prezent doar premierul social democrat, ci și secretarul de stat pentru Culte, Ciprian Olinici, vicepremierul Marian Neacșu și președintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Pentru viitor, îmi doresc ca, împreună, să identificăm soluții pentru a valorifica potențialul pe care cultele religioase îl au din acest punct de vedere. Dețineți capacități absolut necesare. În primul rând, o raportare morală, responsabilă, la actul profund uman de întrajutorare a aproapelui.

Apoi, un personal dedicat care are acces nu doar în mediul instituțional, dar mai ales la domiciliul beneficiarilor – fie că vorbim de bătrâni, copii, mame vulnerabile, victime ale traficului de persoane ori persoane dependente de droguri. Împreună sper să construim nu doar cămine, ci mai ales să ajutăm aceste categorii de persoane vulnerabile prin programe și activități cu caracter social și medical, realizate de unitățile de cult, la nivel local”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, conform comunicatului.

Și, potrivit mesajului oficial, și reprezentanții cultelor religioase s-au simțit bine, salutând „deschiderea manifestată de Guvern în cadrul dialogului purtat până acum, precum și susținerea oferită pentru construirea și renovarea lăcașurilor de cult”.

Dincolo de cele de mai sus, aparent s-au discutat și lucruri concrete. Spre exemplu, inițiativa invitaților de a înființa o platformă permanentă de dialog între stat și culte, care să funcționeze la nivel tehnic, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, dar și referitor la solicitarea venită din partea mai multor culte pentru creșterea sprijinului acordat de stat la salarizarea personalului neclerical, în raport cu nivelul salariului minim pe economie.

Articolul precedentExclusiv zin.ro – Mai vor locuitorii sectorului 6 încă patru ani cu penelistul Ciprian Ciucu?
Articolul următorHidroelectrica se laudă cu o aplicaţie mobilă pentru clienți: iHidro