Nicușor Dan nu și-a uitat ideea de a organiza referendumuri, cu sprijinul Consiliului General, pentru a stabili cum se vor împărţi banii între Primăria Capitalei şi primăriile de sector.

Ideea a fost transpusă în vorbe de Nicușor Dan încă din iunie, când acesta a arătat că „de ani de zile Bucureştiul are un deficit de dezvoltare, de ani de zile Primăria Capitalei este obligată să gândească mic, pentru că nu are bani să gândească mare”, iar pentru a rezolva această problemă, soluția o reprezintă aceste referenumuri.

Așa se face că în weekend, acesta a precizat că că își dorește ca referendumurile pentru București să fie organizate simultan fie cu alegerile parlamentare, fie cu prezidențialele.

Cu toate acestea, dincolo de voința lui Nicușor Dan, este nevoie și de un vot. Nu al cetățenilor, ci al aleșilor locali, a explicat chiar primarul general al Capitalei, citat de B1 TV.

Din punct de vedere procedural ele trebuie să fie propuse de primar și trebuie votate de Consiliu. Intenția mea este ca aceste referendumuri să fie fie pe 24 noiembrie, fie pe 1 decembrie, fie pe 8 decembrie, adică simultan cu alegerile, tocmai ca să nu chemăm oamenii în plus.

Dar pentru asta eu nu am puterea prin lege să convoc aceste referendumuri, eu pot să propun Consiliului și Consiliul cel puțin cu 20 de zile înainte trebuie să fie de acord ca să declanșeze aceste referendumuri. (…)

În actualul consiliu noi am avut o majoritate formată din USR, PMP și PNL. PNL are doi primari de sector deci e o discuție aici. În consiliul viitor deja în loc de 4 partide sunt 8 și majoritatea va fi formată din 5 sau 6. O să vedem”, a spus Nicușor Dan, conform sursei citate.

Articolul precedentPercheziții în 5 județe, într-un dosar de trafic de migranți
Articolul următorReclacularea pensiilor, încă un subiect deschis. Ciolacu, către pensionari: „Nimeni nu se atinge de banii lor”