Sursa: primariabarastiolt.ro

Un primar din județul Olt este inculpat într-un dosar instrumentat de procurorii secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, sub acuzația de luare de mită.

Primarul a fost pus ieri sub control judiciar, fiindu-i imputate nu mai puțin de 4 fapte, în legătură cu atribuirea unor contracte. Date fiind acuzațiile, procurorii i-au interzis să „exercite funcţia de primar în cadrul Primăriei com. B., jud. Olt, de care s-a prevalat în săvârşirea faptei de luare de mită”.

Potrivit Adevărul, ar fi vorba despre Augustin Predel, edilul PNL în funcție al comunei Bărăști, care însă în această vară a pierdut alegerile. Iar procurorii nu îl acuză doar pe primar de corupție, ci și pe afaceriștii cărora Predel le solicita un procent fix pentru atribuirea unor contracte.

Astfel, procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de doi afaceriști din orașul Potcoava, județul Olt, aceștia fiind cercetați pentru dare de mită. În anchetă, procurorii au fost ajutați de lucrătorii de poliţie din cadrul Biroului Corupţie şi Fonduri Publice-S.I.C.E.-I.P.J. Olt, precum şi din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Olt.

În cursul anului 2021, inculpatul P. A. (…) a pretins un procent de 10% din valoarea fiecărui contract atribuit, de la inculpaţii M. M. şi M. F., din or. Potcoava, jud. Olt, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale din judeţul Olt, în schimbul atribuirii directe a unor contracte de achizitii publice, în acest sens fiind încheiate un număr de 4 contracte, avand ca obiect achizitia de articole de mobiler urban, precum statii maxi-taxi, banci parc, cosuri stradale din metal acoperite cu sipca din lemn, lampadar metalic cu 3 brate luminoase ş.a.”, au detaliat procurorii.

Articolul precedentCMID Bârcea Mare Hunedoara administrată de Supercom SA continuă deversarea de levigat pe câmpul din zonă
Articolul următorÎncă un cartier din Sectorul 5 se transformă în bine. Piedone: „Ceea ce n-am reușit, VA REALIZA VLAD POPESCU PIEDONE, noul primar”