Încep din nou pregătiri serioase pentru alegeri – de această dată cele prezidențiale și parlamentare, ultimele din acest an.

Dincolo de anunțurile unora dintre formațiunile politice în ceea ce privește candidații pe care îi susțin, sunt și chestiuni administrative de pus la punct.

Iar zilele acestea, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că a publicat modelele listelor susţinătorilor la alegerile prezidenţiale şi la cele pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Modelele pot fi accesate pe pagina web a instituţiei, www.roaep.ro, ceea ce înseamnă că s-a dat startul strângerii de semnături pentru susţinerea candidaturilor la aceste alegeri.

Potrivit unui comunicat al AEP, modelele listelor pot fi descărcate în format PDF – din secţiunile Alegeri Prezidenţiale 2024/Candidaţi şi Alegeri Parlamentare 2024/Candidaţi, la următoarele linkuri: https://www.roaep.ro/legislatie/wp-content/uploads/2024/07/Lista-sustinatorilor-prezidentiale.pdf; https://www.roaep.ro/legislatie/wp-content/uploads/2024/07/Lista-sustinatorilor-parlamentare-2024.pdf.

Modelul listei susținătorilor utilizat la alegerile pentru Președintele României este prevăzut în Anexa la Legea nr. 370/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, iar modelul utilizat la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților este prevăzut în Anexa nr. 2 la Legea nr. 208/2015, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel, ca urmare a publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a Hotărârii Guvernului nr. 755/2024 și a Hotărârii Guvernului nr. 756/2024, pot fi strânse semnături pentru susținerea unei candidaturi la alegerile pentru Președintele României, respectiv pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2024.

De asemenea, menționăm că un alegător poate susține mai mulți candidați la alegerile pentru Președintele României din 24 noiembrie 2024, respectiv poate susține mai multe liste de candidați sau candidați independenți la alegerile parlamentare din data de 1 decembrie a.c.”, transmite AEP.

Articolul precedentÎncă un cartier din Sectorul 5 se transformă în bine. Piedone: „Ceea ce n-am reușit, VA REALIZA VLAD POPESCU PIEDONE, noul primar”
Articolul următorAvarie pe strada Pictor Nicolae Grigorescu din Constanța