Monitorul Oficial

Monitorul Oficial, Partea I şi a II-a, devine gratuit la publicare, copiere, reproducere, a anunţat vineri directorul MO, Liviu Moraru, într-o declaraţie de presă. Astfel, de astăzi, Monitorul Oficial va putea fi citit în formatul PDF, direct de pe site-ul instituției.

„Prin Legea 57, care a apărut astăzi, Monitorul Oficial devine gratuit la publicare, copiere, reproducere. Deci toate legile vor putea fi citite pe calculatorul dumneavoastră într-un PDF portabil gratuit de pe site-ul nostru. Mulţumim domnului preşedinte că ne-a sprijinit şi suntem la datorie în apărarea interesului public şi a statului de drept”, a afirmat Liviu Moraru.

Legea, o propunere a ministrului Economiei

Claudiu Năsui, inițiatorul acestei legi, a precizat că întregul pachet de debirocratizare și transparentizare a fost gândit ca unul coerent, de legi în interesul românilor.

„Azi va fi publicată legea 57/2021 prin care însuși Monitorul oficial va fi disponibil în format PDF. Am crede că în secolul 21 nu ar trebui să fie nevoie de o lege pentru asta, și nici că e un mare motiv de laudă să dai acces la documentul central al statului, legea, în format electronic, liber și care să permită funcții de bază ale oricărui document electronic. Este un pas înainte pentru transparență și digitalizare. Este o victorie pentru toți cei care se chinuiau până acum la publicarea actelor normative să le folosească textul oficial. Legea făcea parte din pachetul de legi pentru debirocratizare și transparentizare depus în vara anului trecut”, a scris Claudiu Năsui, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care prevede că formatul electronic al Monitorului Oficial, Partea I şi a II-a, este disponibil în mod gratuit şi liber, permanent, acesta fiind accesibil tuturor utilizatorilor în aceeaşi zi cu publicarea, inclusiv pentru căutare, salvare, distribuire şi imprimare.

Statul român stă la coadă: birocrația din pandemie și bilețelele scrise de mână

Articolul precedentOrban vrea ca toate persoanele active să plătească contribuții, indiferent de vârstă
Articolul următorPSD contestă în instanță măsura închiderii magazinelor la ora 18.00