„Este cu certitudine cea mai importantă garanție de securitate a României. Țara noastră a fost mereu un membru activ. Țările membre apreciază implicarea cu care țara noastră a participat la operațiunile alianței. Trebuie să subliniez că această bună reputație a României în cadrul NATO s-a câștigat prin devotamentul militarilor. Noi am semnat aderarea, dar proba de foc au dat -o ei. Aniversarea de astăzi  ar trebui să fie, în primul rând, un omagiu adus soldaților care au căzut în teatrele de operațiuni. Datorită acestor eroi români România are locul ei important în spațiul NATO.

La acești eroi români trebuie să ne gândim și noi decidenții politici atunci când luăm decizii.  Ca om politic, sunt mândru că partidul nostru a avut un rol atât de mare în acest obiectiv. A fost un consens pe care eu și colegii mei ne dorim să îl găsim în mari proiecte precum adoptatea Euro, apărarea României în Parlamentul european sau menținerea alocării de 2% din PIB pentru apărare. Nimic nu poate fi realizat dacă nu avem garanția NATO.

Celor care își dau cu părerea că alocăm prea mult pentru apărare. În absența alocării România ar trebui să cheltuie mult mai mult. Banii aceștia se duc unde trebuie, se creează venituri, locuri de muncă, din care ulterior se plătesc pensii și salarii. Alocarea de 2% din PIB pune în mișcare industria de apărare. Alocarea de 2% pentru apărare nu poate fi opțională. E temelia pe care țara noastră și-a clădit această alianță. Am intrat în al treilea an al guvernării PSD-ALDE care a alocat 2% din PIB pentru apărare. Ce a făcut acest guvern atacat în permanență? A mărit salariile militarilor.

Susține în continuare pensiile și salariile militarilor și după ultimele întâlniri cu rezerviști urmează ca și aici lucrurile să se pună în ordine și toate nedreptățile din sistem să fie rezolvare. Ar fi fost util ca toate partidele politice să își asume acest obiectiv. Am văzut partide care au început să se abată de la acest obiectiv. E o temă pe care sincer aș fi vrut să i-o propun președintelui, dar după discursul dumnealui pe care l-am auzit azi mi-a dat seama că e un demers inutil’, a declarat Liviu Dragnea.

Articolul precedentPoluare in Ploiesti! Primarul cere demisia ministrului Mediului
Articolul următorMircea Drăghici dă explicații pentru subvențiile primite de PSD de la AEP