Foto: Antena 3
Foto: Antena 3

Co-președintele AUR, George Simion, a comentat, la România TV, decizia edilului Capitalei în privința neprelungirii contractului de director artistic al lui Alexandru Arșinel (82 de ani) decât cu două luni. Mai mult, acesta cere public să fie lăsat să „îi arate ușa” lui Nicușor Dan.

„Trebuie să mă lăsaţi să mă duc odată la Primărie să-i arăt unde este uşa. A vrut să găsească uşa de câteva ori şi consilierii din jurul lui care au de câştigat foarte mulţi bani în urma prestaţiei primarului general au zis: nu, Nicuşor, nu-i acolo uşa! L-au întors din drum. Ar trebui să-i arătăm uşa lui Nicuşor Dan să nu-şi mai bată joc nici de bucureşteni, nici de valorile României”, a declarat George Simion, liderul AUR, în direct la România TV. De altfel, Simion în consideră vinovat pe Nicușor Dan. „Acum s-a găsit să facă economie”, a mai spus deputatul AUR.

Și fostul primar Gabriela Firea și-a exprimat opinia în privința acestei situații, subliniind că decizia lui Nicușor Dan „a fost o lovitură foarte puternică pentru maestrul Arșinel, ca și pentru toți marii actori”, atât ce puternică, încât artistul a avut marți nevoie de intervenția medicilor, acuzând o stare de rău.

„Avea permisiunea să intre în instituţiile pe care le-au creat în ultimii ani, chiar dacă nu au pus bazele, dar le-au susţinut din punct vedere artistic în ultimii 20-30 de ani. Nu poţi să scoţi un mare actor pe uşa teatrului doar din perspectivă birocratică, managerială. Maestrul Arşinel nu mai ocupa o funcţie de conducere de patru ani”, a declarat Firea, la România TV.

Mai mult, aceasta a precizat că Alexandru Arșinel nu mai este director, după ce i-a predat ștafeta lui Vasile Muraru, dar că era consilier artistic. „Ceea ce mi se pare corect şi de dorit şi de util pentru orice instituţie de teatru să aibă un mare actor, o mare valoare naţională, în calitate de consilier artistic. Ce ar putea să consilieze un actor tânăr de 25-30 de ani dacă nu are experienţă?”, a mai spus Gabriela Firea.

Asta deși pe site-ul oficial al teatrului, în dreptul lui Alexandru Arșinel este trecută funcția de „director adjunct”.

Captură site Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”

În urmă cu câteva zile, Alexandru Arșinel afirma faptul că a făcut cerere pentru retragere din funcția de director, dar nu luase în calcul că nu va mai putea juca.  „Eu acum doi ani am făcut o cerere de a mă retrage din funcţia de director, considerând că poate fi preluată mai departe, cu pricepere, avânt şi cu mine lângă, de Vasile Muraru. Am trecut prin câteva momente în care nu m-am simţit bine şi nici acum nu mă simt prea bine, dar asta nu însemna că nu aş mai putea să joc. Am condus 20 de ani acest teatru. Sunt în conducerea lui de 40-50 de ani”, declara Alexandru Arșinel, la România TV, la finalul săptămânii trecute. Mai mult, susținea acesta, chiar dacă din punct de vedere administrativ este tras pe „linie moartă”, „nu s-a terminat teatrul cu Alexandru Arşinel, dar sunt un nume în teatrul românesc”

Simion: “Nicușor Dan mi s-a părut într-o depresie gravă”

Articolul precedentPremierul Ciucă a instalat noi șefi la Administrația Rezervației Biosferei „Delta Dunării” și la ANOFM
Articolul următorOprea (PSD): „Foarte puțini dintre cetățenii României vor mai beneficia de pensie”