Sursa: Facebook

Continuă epurările din instituții, dat fiind că la conducere se mai află încă persoane agreate de USR, din vremurile în care formațiunea politică era la guvernare împreună cu PNL și UDMR.

Ieri au fost numiți un secretar de stat și un subsecretar de stat, care vor conduce, până la noi „ordine”, Administrația Rezervației Biosferei „Delta Dunării” și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Dintr-un foc, patru decizii au fost publicate ieri în Monitorul Oficial, pentru a consfinți schimbările.

Astfel, premierul Nicolae Ciucă a semnat o decizie pentru revocarea Atenei-Adriana Groza din funcția de guvernator, cu rang de subsecretar de stat, al Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, în locul acesteia fiind numit printr-un alt act Gabriel Teodosie Marinov.

Totodată, a fost publicată o decizie privind revocarea doamnei Maria Mareș „din calitatea de membru al Consiliului de Administrație și din funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă”, după care a urmat un act pentru numirea în această funcție a lui Octavian-Daniel Chelemen.

Noul guvernator al Deltei Dunării, Teodosie Gabriel Marinov, vine din scaunul de director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Tulcea, structură aflată în subordinea Consiliului Județean. În 2019, acesta a fost sprijinit de PSD – pe vremea când Guvernul era condus de Viorica Dăncilă – pentru funcția de subprefect al județului Tulcea. Acum în vârstă de 51 de ani, fiind licenţiat al Facultaţii de Sociologie – Psihologie Bucureşti, cu un master în Sociologia Familiei, Marinov a fost subprefect până la schimbarea polului de putere, în 2020.

În ceea ce îl privește pe Octavian-Daniel Chelemen, noul șef al ANOFM, acesta este cunoscut mai mult pentru activitatea sindicală din județul Olt. Pe lângă activitatea de sindicalist din Sindicatul din Administraţia Publică Olt „CONSILIUM”, Chelemen a lucrat până ieri ca șef birou în Consiliul Județean Olt, după ce anterior fusese șef serviciu la Primăria Caracal.

Articolul precedentAdriana Săftoiu, supărată pe sistemul de pensii din România
Articolul următorGeorge Simion, atac la adresa lui Nicușor Dan. „Să nu-şi mai bată joc nici de bucureşteni, nici de valorile României”