Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Cseke Attila, a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor unități administrativ-teritoriale a celei de-a doua tranșe, în valoare de aproape 19 milioane de lei, din subvenția de compensare a costurilor legate de achiziția gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru acest sezon rece, se arată într-un comuncat al MDLPA.

 Astfel, pentru luna noiembrie, municipiul Rădăuți va primi suma totală de 1.313.004,39 lei, iar pentru luna decembrie, va fi alocată suma totală de 17.634.293,36 lei pentru Arad, Bacău, Brașov, Făgăraș, Craiova, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Iași, Sibiu, Tulcea și Bârlad.

Potrivit cererilor depuse de unităţile administrativ-teritoriale până la această dată, suma repartizată este aferentă consumului de gaze naturale din lunile noiembrie şi decembrie 2021, urmând ca, la cererea administraţiilor locale, să fie alocate alte fonduri în următoarele tranşe, a precizat ministrul, conform unui comunicat de presă al MDLPA transmis miercuri.

„Legea bugetului de stat pentru anul 2022 prevede 400 milioane de lei pentru această linie de finanţare”, a subliniat ministrul Cseke Attila. Totodată, ministrul a reamintit faptul că la jumătatea lunii trecute au fost acorde subvenții în valoare totală de aproape 42 de milioane de lei.

La acel moment, ministrul Cseke Attila susținea că prin aceste alocări de fonduri atât cetățenii, cât și autoritățile locale. Mai mult, acesta încurajează „autoritățile locale eligibile, care au sisteme de alimentare centralizată cu energie termică, produsă pe bază de gaze naturale, să depună cerere”, a mai declarat ministrul, subliniind faptul că, la nivel național, 31 de localități sunt eligibile pentru subvenție.

Ministerul Dezvoltării achită facturile pentru achiziția gazelor naturale în câteva orașe din țară

Articolul precedentCopil de 2 ani, în comă de gradul IV, după ce a fost bătut de părinți
Articolul următorRusia a trimis medici și infirmieri la granița cu Ucraina