Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că Transgaz a finalizat 330 de kilometri din cei 479 de kilometri din conducta BRUA, proiect strategic pentru economia românească. 


„Sectorul energetic poate şi trebuie să fie motorul de dezvoltare a economiei României, însă rămâne departe de potenţial. În programul de guvernare recunoaştem şi susţinem rolul proiectelor strategice ale Transgaz şi, prin intermediul acestei companii importante, fie că e vorba de BRUA sau Ungheni-Chişînău sau gazele din Marea Neagră, avem obligaţia să luptăm pentru a face din România o ţară sigură din punct de vedere energetic”, a spus Orban. Potrivit lui Ludovic Orban,  proiectul BRUA are o valoare totală de 480 de milioane de euro, din care 180 de milioane de euro reprezintă grantul acordat de Comisia Europeană.

„BRUA, faza I, este unul dintre cele mai importante proiecte strategice ale Transgaz, care va permite accesul la noi surse şi facilitarea transportului de gaz caspic către Europa Centrală şi de Est”, a afirmat premierul desemnat.Ludovic Orban a spus că conducta permite transportul de 1,5 miliarde de metri cubi de gaze în relaţia cu Bulgaria şi 1,75 miliarde de metri cubi în relaţia cu Ungaria.

Articolul precedentKlaus Iohannis, baie de mulțime la Alba Iulia
Articolul următorLider PSD , atac virulent la adresa lui Ludovic Orban