Este părerea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică,  care nu  este mulţumit de felul în care s-a derulat votul prin corespondenţă. El consideră că poate fi considerat un eșec dacă se ține cont că doar 41.000 de români au optat pentru acest sistem de vot.

“Nu sunt mulţumit de votul prin corespondenţă. Am spus de foarte multe ori, votul prin corespondenţă credeam că are un succes, a fost un eşec indiferent indiferent de cât de mult am informat noi cetăţenii, indiferent de câte deplasări am făcut acolo în străînătate în a informa cetăţenii, 41 de mii de cereri nu sunt mulţumitoare. La acest moment deja 17.000 de voturi s-au întors, suntem într-un proces continuu, dar nu este satisfăcător. Cred că dacă s-ar fi introdus şi s-ar introduce şi pentru ţară şi în străînătate cetăţenii ar fi mai implicaţi să voteze prin corespondenţă”, a explicat Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

El consideră că vor mai fi cozi la secțiile de votare din străînătate , estimându-se o prezența ridicată la vot.

“Cred că da. De ce cred că da? Pentru că se anunţă o prezenţă ridicată la votare, aşa cum am văzut inclusiv unul dintre partide, care susţine un candidat a spus astăzi că vor fi în jur de 350.000-800.000 de alegători în străînătate şi nu ştim dacă marea parte a alegătorilor va fi vineri sau sâmbătă, dar eu cred că va fi duminică”, a mai spus şeful AEP.

Articolul precedentCine sunt candidații care au investit cei mai mulți bani în campania prezidențială
Articolul următorLudovic Orban a anunțat câți parlamentari vor vota Guvernul